ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η κιθαριστική rock δεν εμπνέει πλέον τον Steven Wilson

«Η ηλεκτρονική μουσική είναι ο ήχος των ημερών μας» τονίζει ο Wilson. Έχοντας ακούσει ήδη τα «Personal Shopper», «Eminent Sleaze» και πρόσφατα το «King Ghost», ο Steven Wilson μας έχει δώσει ήδη το στίγμα του επερχόμενου album του «The Future Bites», το οποίο απομακρύνεται περισσότερο από την κιθαριστική rock. Τα…

«Η ηλεκτρονική μουσική είναι ο ήχος των ημερών μας» τονίζει ο Wilson.

Έχοντας ακούσει ήδη τα «Personal Shopper», «Eminent Sleaze» και πρόσφατα το «King Ghost», ο Steven Wilson μας έχει δώσει ήδη το στίγμα του επερχόμενου album του «The Future Bites», το οποίο απομακρύνεται περισσότερο από την κιθαριστική rock.

Τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν δοθεί ήδη από το «To The Bone», το οποίο είχε βρει τον Wilson να πειραματίζεται περισσότερο με την ηλεκτρονική μουσική, βάζοντας σε αρκετά του σημεία τον rock ήχο σε δεύτερο πλάνο.

Με το «The Future Bites», η πλάστιγγα γέρνει πλέον ξεκάθαρα υπέρ της ηλεκτρονικής μουσικής, με τον Wilson να εξηγεί ότι πλέον δεν εμπνέεται από την κιθάρα.

Μιλώντας στο Scars And Guitars, ο Άγγλος δήλωσε: «Δεν έχω πλέον την ίδια όρεξη να κάνω οτιδήποτε με την κιθάρα. Ναι, δεν είμαι ο καλύτερος κιθαρίστας, αλλά πλέον ό,τι κάνω με αυτήν είναι κάτι που έχει ήδη γίνει».

Ο Βρετανός μιλάει για το ύφος του «The Future Bites»: «Ο ηλεκτρονικός ήχος είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστής. Είναι άλλωστε και ο ήχος που ζούμε αυτή την στιγμή».

Και προσθέτει: «Είναι σίγουρο πως αρκετοί παλιότεροι fans θα θυμώσουν επειδή ο δίσκος δεν έχει κιθάρα. Όμως για μένα αυτό είναι εξέλιξη, καθώς δεν επιθυμώ να επαναλαμβάνομαι».

Έχοντας πρόσφατα ανακοινώσει και το νέο album των Blackfield μαζί με τον Aviv Geffen, ο Wilson μίλησε για τις παλιότερες συνεργασίες του με τους Opeth στα «Blackwater Park», «Deliverance» και «Damnation», αλλά και στο γιατί δεν δούλεψε στην συνέχεια και με άλλα metal συγκροτήματα.

«Εκείνη την περίοδο εγώ και ο Mikael Åkerfeldt (frontman των Opeth) βρισκόμασταν σε παρόμοια κατάσταση, αν και είχαμε διαφορετικό background. Η αλήθεια είναι ότι με ενδιέφερε η προοδευτική μουσική, αλλά ήθελα να ασχοληθώ και με τον heavy ήχο. Οι Opeth μου έδωσαν την ευκαιρία να μάθω περισσότερα για τον extreme ήχο. Πρόκειται για μια εμπειρία για την οποία είμαι περήφανος».

Για το γιατί δεν δέχθηκε να συνεργαστεί στην συνέχεια με άλλες metal μπάντες: «Αρνήθηκα όλες τις προτάσεις. Καμία από αυτές δεν ήταν τόσο καλές όσο αυτή των Opeth».

Ο Steven Wilson θα κυκλοφορήσει το «The Future Bites» στις 29 Ιανουαρίου 2021.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top