ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Κώστας Κωνσταντινίδης (Mother Of Millions): Οικογενειακά ταξίδια, συναυλίες και νέα ακούσματα

Με αφορμή την αναχώρηση των Mother Of Millions για την Ολλανδία για μια σειρά από συναυλίες στο πλευρό των For All We Know, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Κώστας Κωνσταντινίδης επιλέγει και παρουσιάζει μέσα από το rockyourlife.gr πέντε τραγούδια που τον σημάδεψαν ως άνθρωπο και ως μουσικό. Mike Oldfield – To…

Με αφορμή την αναχώρηση των Mother Of Millions για την Ολλανδία για μια σειρά από συναυλίες στο πλευρό των For All We Know, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Κώστας Κωνσταντινίδης επιλέγει και παρουσιάζει μέσα από το rockyourlife.gr πέντε τραγούδια που τον σημάδεψαν ως άνθρωπο και ως μουσικό.

Mike Oldfield – To France
Βρισκόταν μέσα σε μία (ή και περισσότερες) από τις κασέτες ταξιδιού για οικογενειακά καλοκαιρινά roadtrip και ήταν διαρκής μου απαίτηση όταν έμπαινε το κλειδί στη μηχανή, από τότε που η άρθρωσή μου ήταν ακόμα αρκετά αστεία. Η μουσική αγκιστρώνεται στις αναμνήσεις, τις κάνει ολοκληρωμένες. Το κεντρικό θέμα του “To France”, για παράδειγμα, μυρίζει παλιό Σιτροέν και με κάνει να θέλω να φτιάξω τη βαλίτσα μου.

Jethro Tull – Cold Wind To Valhalla
Τα βινύλια των Jethro Tull, για μεγάλη ατυχία του πατέρα μου στον οποίο και ανήκαν, ήταν μεταξύ των αγαπημένων μου προεφηβικών χόμπι. Το «Minstrel Ιn Τhe Gallery» είναι από τα αγαπημένα μου εξώφυλλα, και το «Cold Wind To Valhalla» το κομμάτι που θα πρότεινα σε κάποιον ως εισαγωγή στους Jethro Tull. Τα έχει όλα, το folk στοιχείο, τις φωνητικές ακροβασίες του Anderson και το χαρακτηριστικό ήχο του Barre, το ξεχωριστό τους songwriting συνολικά. Συναγωνίζεται σε ακροάσεις με το «Fat Man», απo το «Stand Up», αλλά αυτό μάλλον παραείναι geek για εισαγωγή.

Pink Floyd – Comfortably Numb
Το «Pulse», περιέχει μια από τις κορυφαίες για εμένα καταγεγραμμένες εκτελέσεις του τραγουδιού, ενώ το special edition pack είχε ένα κόκκινο led φωτάκι που για ένα μυστήριο λόγο αναβόσβηνε για χρόνια. Όταν το λαμπάκι επιτέλους έσβησε και ο Waters παρουσίασε το «The Wall» στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου, χαζεύοντας τον Dave Kilminster να παίζει το δεύτερο σόλο στην κορυφή του τείχους, ένιωσα σαν να το ακούω πρώτη φορά.

Peter Gabriel – Biko
Σπουδαίος ερμηνευτής, συνθέτης και πολιτική προσωπικότητα με συνεχή προσφορά στη μουσική από τους Genesis ως σήμερα. Το «Biko» γράφτηκε για τον δολοφονημένο ακτιβιστή κατά του απαρτχαιντ, Steve Biko. Το άκουσα πρώτη φορά από τον δίσκο «Plays Live», ενώ είχα την τύχη να το ακούσω όντως live στο Rockwave του 2004. Παραμένει αυθεντικά συγκινητικό.

Explosions in the Sky – The Birth and Death of the Day
Φανταστείτε αυτές τις reverbed κιθάρες στην εισαγωγή, ως νέο άκουσμα. Το post rock κίνημα, αν ξεπεράσουμε την ευρύτητα του όρου, και τις μορφολογικές εμμονές από ένα σημείο κι έπειτα, επανεφηύρε τον τρόπο που η κιθάρα μπορεί να πει μια ιστορία, ανακατεύοντας με έναν τρόπο την ambient παράδοση του Eno, με fuzz κορυφώσεις. Τα live των Explosions επίσης, είναι καθηλωτική εμπειρία.

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1973 δίνοντας ακόμα ένα λόγο για να ηχούν τη συγκεκριμένη μέρα τα κανόνια του Λυκαβηττού. Αφού έχασε μερικά χρόνια από τη ζωή του στη Γαλλική Φιλολογία της Αθήνας, έμπλεξε με τη δημοσιογρφία και ως Συντάκτης Υλης του αρέσει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ονειρό του να βρεθεί κάποια στιγμή στο Wacken και να κάνει κατάδυση σε νερά με λευκούς καρχαρίες...

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top