ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Kula Shaker – K2.0

Στα ωραία χρόνια της Britpop ευφορίας οι Kula Shaker ήταν οι διασκεδαστικοί τρελοί του χωριού, το συγκρότημα που ήξερες ότι δεν μπορούσες πραγματικά να πάρεις στα σοβαρά αλλά κάπου κάπου πέρναγες ωραία με το «Tattva» και το «Govinda». Ήταν επίσης αυτος ο αναθεματισμένος ινδικός εξωτισμός με τα sitar και τους…

Στα ωραία χρόνια της Britpop ευφορίας οι Kula Shaker ήταν οι διασκεδαστικοί τρελοί του χωριού, το συγκρότημα που ήξερες ότι δεν μπορούσες πραγματικά να πάρεις στα σοβαρά αλλά κάπου κάπου πέρναγες ωραία με το «Tattva» και το «Govinda». Ήταν επίσης αυτος ο αναθεματισμένος ινδικός εξωτισμός με τα sitar και τους ακαταλαβίστικους στίχους που τους έκαναν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα συγκροτήματα των κάτω ραφιών και τους έβαλε στο ρεζερβουάρ το απαραίτητο καύσιμο δημοφιλίας για να συνεχίσουν μέχρι σήμερα. Δυστυχώς. Αν και ο τίτλος παραπέμπει σε κάποιου είδους reboot, η αλήθεια είναι ότι από το εναρκτήριο «Infinite Sun» αντιλαμβανόμαστε ότι θα ακούσουμε άλλη μια δόση από τα ίδια αναθεματισμένα sitar και την ίδια pop γραφή που έχουν χάσει την όποια φρεσκάδα τους και πλέον έχουν βαθιές ρυτίδες. Σαν να μην έφτανε αυτό, τραγούδια όπως το «33 Crows» μας λένε ότι η ιδέα του Crispian Mills να δοκιμάσει την τύχη του παίζοντας country είναι εντελώς παράλογη και ότι το αστείο πρέπει να τελειώσει εδώ.

Συγκρότημα: Kula Shaker
Album: K2.0
Εταιρία: Strange F.O.L.K
Ημ. Κυκλοφορίας: 12/02/2016

Ο Στέλιος Βογιατζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία έχοντας σκοπό να περάσει τη ζωή του γράφοντας για μουσική. Στα επόμενα 20 χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συντάκτης στο Έθνος, έγραψε για τα πάντα αλλά ποτέ για μουσική. Του αρέσουν οι Grand Magus αλλά και οι Take That, ο HP Lovecraft αλλά και η JK Rowling, Επίσης, δεν κουράζεται να κάνει χιλιάδες περιττά πράγματα στο Internet.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top