ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στηρίζει τους Led Zeppelin στη διαμάχη για το «Stairway To Heaven»

Τον επόμενο μήνα η υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Συμμάχους στην κυβέρνηση του Donald Trump βρίσκουν οι Led Zeppelin, καθώς υπήρξαν αρκετές καταθέσεις στο δικαστήριο υπέρ της μπάντας στη συνεχιζόμενη διαμάχη με τους Spirit, γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα του «Stairway To Heaven«. Οι κληρονόμοι του Randy Wolfe που διαχειρίζονται τα…

Τον επόμενο μήνα η υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Συμμάχους στην κυβέρνηση του Donald Trump βρίσκουν οι Led Zeppelin, καθώς υπήρξαν αρκετές καταθέσεις στο δικαστήριο υπέρ της μπάντας στη συνεχιζόμενη διαμάχη με τους Spirit, γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα του «Stairway To Heaven«.

Οι κληρονόμοι του Randy Wolfe που διαχειρίζονται τα δικαιώματα των Spirit κατηγορούν τους Led Zeppelin ότι έκλεψαν το αρχικό riff του «Taurus» και το χρησιμοποίησαν στο κορυφαίο τους τραγούδι «Stairway To Heaven».

Αξιωματούχοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν σε τοποθέτησή τους στο δικαστήριο ότι η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει να κλείσει παρά τις προσφυγές που έχουν γίνει στο Εφετείο. Στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης το 2016, η επιτροπή ακρόασης αποφάνθηκε υπέρ των Led Zeppelin, ωστόσο το Εφετείο ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να ακουστούν οι καταγραφές των δύο τραγουδιών και να μην στηριχτεί η απόφαση μόνο στις μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων της μουσικής και με βάση τις παρτιτούρες.

Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης πιστεύουν ότι η επιτροπή αποφάσισε σωστά εξετάζοντας τις παρτιτούρες, καθώς ο νόμος προστασίας του ήχου ψηφίστηκε από το Κογκρέσο μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, το 1972.

Η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου τον επόμενο μήνα.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top