ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Lunatic Soul – Fractured

Ήταν σίγουρο πως ο θάνατος του κιθαρίστα των Riverside Piotr Grudziński το 2016, θα επηρέαζε συνθετικά και τον τρόπο με τον οποίο γράφει τη μουσική των -έτσι και αλλιώς μελαγχολικών- Lunatic Soul ο Mariusz Duda. Στο «Fractured», ο mastermind των Πολωνών συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Συμφωνική Ορχήστρα της…

Ήταν σίγουρο πως ο θάνατος του κιθαρίστα των Riverside Piotr Grudziński το 2016, θα επηρέαζε συνθετικά και τον τρόπο με τον οποίο γράφει τη μουσική των -έτσι και αλλιώς μελαγχολικών- Lunatic Soul ο Mariusz Duda. Στο «Fractured», ο mastermind των Πολωνών συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Συμφωνική Ορχήστρα της χώρας του, δίνοντας μας ένα ευφάνταστο, ισορροπημένο και γεμάτο συναίσθημα album. Με την «μαύρη» ατμόσφαιρα να κυριαρχεί, ο Duda μπερδεύει ambient, rock και ηλεκτρονικούς ήχους, στο γνωστό ύφος και στιλ των Lunatic Soul. Μόνο που εδώ ο πόνος μοιάζει ακόμα πιο αβάσταχτος, με τα κομμάτια να είναι βουτηγμένα ακόμα πιο βαθιά στην γλυκιά μελαγχολία του δημιουργού τους. Ένα αληθινά αριστοτεχνικό κομψοτέχνημα.

Συγκρότημα: Lunatic Soul
Album: Fractured
Label: KScope
Ημ. Κυκλοφορίας: 06/10/2017

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top