ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2

Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Αρίθα Φράνκλιν

Η «βασίλισσα της σόουλ» απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών η «βασίλισσα της σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο AP επικαλούμενο τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της τραγουδίστριας. Μόλις την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας της αφροαμερικανίδας τραγουδίστριας είχε επιβαρυνθεί, καθώς σύμφωνα με δημοσιογράφο…

Η «βασίλισσα της σόουλ» απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών.

Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών η «βασίλισσα της σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο AP επικαλούμενο τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της τραγουδίστριας.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας της αφροαμερικανίδας τραγουδίστριας είχε επιβαρυνθεί, καθώς σύμφωνα με δημοσιογράφο και οικογενειακό φίλο της ίδιας βρισκόταν βαριά άρρωστη στο Ντιτρόιτ. «Η οικογένεια ζητούσε από τον κόσμο να προσευχηθεί και να δείξει σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της καλλιτέχνιδος», έγραψε ο δημοσιογράφος Ρότζερ Φρίντμαν στον ιστότοπ Showbiz 411.

Η Αρίθα Φράνκλιν, η οποία διεγνώσθη με καρκίνο το 2010, τραγούδησε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2017 για λογαριασμό του ιδρύματος του Έλτον Τζον κατά του AIDS.

Η τελευταία συναυλία στην οποία εμφανίστηκε ήταν λίγους μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2017 στην Φιλαδέλφεια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. «Ήταν ένα μαγευτικό θέαμα δεδομένου ότι η Αρίθα έδινε ήδη μάχη με την εξάντληση και την αφυδάτωση», σημειώνει ο Ρότζερ Φρίντμαν στον ιστότοπό του.

Κατά τη διάρκεια της μακράς της σταδιοδρομίας, η διάσημη τραγουδίστρια κέρδισε 18 βραβεία Grammy. Μεταξύ των πολύ γνωστών της επιτυχιών βρίσκονται τραγούδια όπως: (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Day Dreaming, Jump to It, Freeway of Love, Respect, I Say a Little Prayer, A Rose Is Still A Rose κ.ά.

Το 2005 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τής απένειμε το μετάλλιο της Ελευθερίας, την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για έναν πολίτη στις ΗΠΑ, ενώ τον Ιανουάριο του 2009 είχε τραγουδήσει στην ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2

Go to Top