ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Magic Mushroom Burger – Bunless Burger με ολόκληρο μανιτάρι Portobello

Με αφορμή τη “γιορτινή” περίοδο του Halloween (θα μου πείτε τώρα ξενόφερτη γιορτή κτλ αλλά εμείς σαν λάτρεις του όλου concept μας αρέσει η φάση) και θέλοντας να ξεφύγω από τα συνηθισμένα,ήθελα να πω Trick or Treat με μια ιδέα για Burger που θα λατρέψουν όλοι οι μανιταρόφιλοι και φυσικά…

Με αφορμή τη “γιορτινή” περίοδο του Halloween (θα μου πείτε τώρα ξενόφερτη γιορτή κτλ αλλά εμείς σαν λάτρεις του όλου concept μας αρέσει η φάση) και θέλοντας να ξεφύγω από τα συνηθισμένα,ήθελα να πω Trick or Treat με μια ιδέα για Burger που θα λατρέψουν όλοι οι μανιταρόφιλοι και φυσικά οι οπαδοί ενός καλού μπιφτεκιού.

Magic Mushroom Burger λοιπόν και στη θέση του κλασικού ψωμιού ένα ολόκληρο μανιτάρι Portobello το οποίο αναδεικνύει εξαιρετικά την γεύση του κρέατος.

Υλικά:

Για το Burger

  • 400 γρ. κιμά μόσχου Black Angus
  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο θυμάρι

Για την γαρνιτούρα

  • 2 φύλλα iceberg
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 2 φέτες Cheddar
  • 4 φέτες μπέικον

Για την σάλτσα

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • λίγες σταγόνες λάδι τρούφας
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

magicmashroomin

Εκτέλεση:

  • Αφαιρούμε το κοτσάνι και την εξωτερική μεμβράνη από τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο,το θυμάρι,αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 15’ στους 150 βαθμούς.
  • Παράλληλα ζυμώνουμε τον κιμά,προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και τον κόβουμε σε 2 μπιφτέκια των 200 γραμμαρίων.
  • Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα ψήνουμε τα μπιφτέκια με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για 4-5’ από κάθε πλευρά (αν τα θέλουμε πιο ψημένα τα βάζουμε και για 3-4’ ακόμα στο φούρνο)
  • Αν έχουμε αρκετό χώρο στο τηγάνι ψήνουμε και τις φέτες μπέικον για 2΄ από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό
  • Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις
  • Στήνουμε το Burger με το ένα μανιτάρι από κάτω,μια φέτα iceberg και δυο ντομάτα,το μπιφτέκι με το τυρί και το μπέικον και κλείνουμε με το άλλο μανιτάρι.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα χωριστά και συνοδεύουμε με πατάτες ή σαλάτα.

Ο Κωβαίος Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1981 κι από μικρός έδειξε μια προτίμηση στην μαγειρική τέχνη και τον rock/heavy ήχο (κάτι που ισχύει ακόμα). Σπούδασε μαγειρική στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου και εργάζεται στον χώρο της εστίασης από το 1999. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Holiday Inn (νυν Crowne plaza),το Jackson Hall και τον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου και είχε πολυετή παρουσία. Εδώ και 3 χρόνια είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα συνταγογραφεί για το site της ΕΡΤ. Δηλώνει λάτρης του καλού φαγητού,της μπύρας και του οίνου και προσπαθεί να βρεί την χρυσή τομή μεταξύ της μουσικής και της γαστρονομίας.

Latest from ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Rib ‘em all

Είπα να εγκαινιάσω το νέο layout του rockyourlife.gr με μια πολύ αγαπημένη…

Go to Top