ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Μάνθος Στεργίου (Tardive Dyskinesia): 5 Τραγούδια που άλλαξαν τη ζωή μου

Σε λιγότερο από ένα μήνα οι Tardive Dyskinesia, οι Need και οι Poem θα ανέβουν στη σκηνή του Piraeus Academy 117 σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό την elite της ελληνικής σκηνής, σ’ αυτό που θεωρούμε progressive metal. To rockyourlife.gr έκλεψε λίγο χρόνο από τον frontman των…

Σε λιγότερο από ένα μήνα οι Tardive Dyskinesia, οι Need και οι Poem θα ανέβουν στη σκηνή του Piraeus Academy 117 σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό την elite της ελληνικής σκηνής, σ’ αυτό που θεωρούμε progressive metal. To rockyourlife.gr έκλεψε λίγο χρόνο από τον frontman των Tardive Dyskinesia και έμαθε ποια είναι τα πέντε αυτά τραγούδια που άλλαξαν τη ζωή του.

Rush – YYZ (Moving Pictures)
To «YYZ» μ’ έπιασε από τα μούτρα σε τρυφερή ηλικία, με έκαψε και με έκανε να ανακαλύψω το progressive.

Metallica – The Frayed Ends Of Sanity (…And Justice for All)
Γενικά όλο αυτό το album ήταν από τους μεγαλύτερους λόγους που πήρα την πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα και το συγκεκριμένο κομμάτι σεμινάριο ρυθμικής. Μεγάλη μου επιρροή και σχολείο.

Soundgarden – Spoonman (Superunknown)
Τι να πεις για αυτό το album, αυτόν τον τραγουδιστή / συνθέτη και για αυτή τη κομματάρα. Σε γκρουβάρει σαν να μην υπάρχει αύριο.

Pantera – I’ m broken (Far Beyond Driven)
Κομμάτι ιδανικό για να σου φεύγει ο εγκέφαλος από το πολύ headbanging. Μόνο εφηβεία και αλητεία!

Pink Floyd – Comfortably numb (The Wall)
Απλά ανατριχιάζω κάθε φορά που το ακούω. Μέσα από ένα album που δύσκολα λείπει από μια δισκοθήκη. Δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτή την πεντάδα.

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top