Μάνθος Στεργίου (Tardive Dyskinesia): 5 Τραγούδια που άλλαξαν τη ζωή μου

ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Posted on Νοέμβριος 15, 2017, 9:00 πμ
50 secs

Σε λιγότερο από ένα μήνα οι Tardive Dyskinesia, οι Need και οι Poem θα ανέβουν στη σκηνή του Piraeus Academy 117 σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό την elite της ελληνικής σκηνής, σ’ αυτό που θεωρούμε progressive metal. To rockyourlife.gr έκλεψε λίγο χρόνο από τον frontman των Tardive Dyskinesia και έμαθε ποια είναι τα πέντε αυτά τραγούδια που άλλαξαν τη ζωή του.

Rush – YYZ (Moving Pictures)
To «YYZ» μ’ έπιασε από τα μούτρα σε τρυφερή ηλικία, με έκαψε και με έκανε να ανακαλύψω το progressive.

Metallica – The Frayed Ends Of Sanity (…And Justice for All)
Γενικά όλο αυτό το album ήταν από τους μεγαλύτερους λόγους που πήρα την πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα και το συγκεκριμένο κομμάτι σεμινάριο ρυθμικής. Μεγάλη μου επιρροή και σχολείο.

Soundgarden – Spoonman (Superunknown)
Τι να πεις για αυτό το album, αυτόν τον τραγουδιστή / συνθέτη και για αυτή τη κομματάρα. Σε γκρουβάρει σαν να μην υπάρχει αύριο.

Pantera – I’ m broken (Far Beyond Driven)
Κομμάτι ιδανικό για να σου φεύγει ο εγκέφαλος από το πολύ headbanging. Μόνο εφηβεία και αλητεία!

Pink Floyd – Comfortably numb (The Wall)
Απλά ανατριχιάζω κάθε φορά που το ακούω. Μέσα από ένα album που δύσκολα λείπει από μια δισκοθήκη. Δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτή την πεντάδα.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Υπεύθυνος Σύνταξης

Ο Σάββας Στανής μεγάλωσε στην Κομοτηνή και είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού FC των Dream Theater, βραβευμένο από τη Warner music και την ifpi για τις πωλήσεις του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Έχει περάσει από τα μουσικά περιοδικά Rock On και Rock Hard ενώ βρέθηκε πίσω από την κονσόλα του Atlantis 105,2. Λατρεύει το φαγητό με αδυναμία στα burger και ζει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γνωρίσει από κοντά τον Antony Bourdain.