Η Μεγάλη Βρετανία σημειώνει τις υψηλότερες πωλήσεις βινυλίων εδώ και 30 χρόνια

R NEWS TEAM
Posted on Νοέμβριος 30, 2017, 7:00 πμ
22 secs

Τεράστια είναι η αύξηση στις πωλήσεις βινυλίων στη Μεγάλη Βρετανία, με το HMV να σημειώνει πως το 2017 θα είναι η καλύτερη χρονιά από τα τέλη των 80s και τις αρχές των 90s!

Το μουσικό πολυκατάστημα αναφέρει πως μέχρι το τέλος της χρονιάς οι πωλήσεις των βινυλίων στη Βρετανική αγορά θα αγγίξουν τα 4 εκατομμύρια, κυρίως χάρη στα albums των Ed Sheeran, Liam και Noel Gallagher.

Ο Liam Gallagher κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη το πρώτο του solo album με τίτλο «As You Were», με τους High Flying Birds του Noel Gallagher να ρίχνουν στην αγορά πριν από λίγες ημέρες το «Who Built The Moon?».

Ειδικότερα για το HMV, οι πωλήσεις σε βινύλια αναμένεται να φτάσουν τα 1,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 31% σε σχέση με το 2016.

Ο John Hirst, music manager του HMV σημειώνει: «Είναι μια πολύ δυνατή χρονιά για τα βινύλια. Τα αδέρφια Gallagher βοήθησαν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο Ed Sheeran».

Και πρόσθεσε: «Οι πωλήσεις μας σημειώνουν άνοδο και σε παλιότερες κυκλοφορίες. Προφανώς οι πελάτες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες streaming για να έρθουν σε επαφή με παλιότερο υλικό, το οποίο στη συνέχεια αναζητούν στη φυσική του μορφή».

Εκτός από τα albums των αδερφών Gallagher και του Ed Sheeran, οι Βρετανοί συνεχίζουν να αγοράζουν σε βινύλιο το δεύτερο album της Amy Winehouse «Back To Black», το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2006.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST