ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS/TOP STORIES

Το μετά θάνατον χρυσωρυχείο του Elvis Presley

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του «βασιλιά», το rockyourlife.gr παρουσιάζει μερικά από τα πιο περίεργα προσωπικά του αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν έναντι χιλιάδων δολαρίων. Τρίτη, 16 Αυγούστου 1977. Η αρραβωνιαστικιά του Elvis Presley, Ginger Alden, βρίσκει τον «βασιλιά» νεκρό μέσα στην μπανιέρα στη βίλα του, στην περίφημη Graceland. Το απόλυτο είδωλο…

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του «βασιλιά», το rockyourlife.gr παρουσιάζει μερικά από τα πιο περίεργα προσωπικά του αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν έναντι χιλιάδων δολαρίων.

Τρίτη, 16 Αυγούστου 1977. Η αρραβωνιαστικιά του Elvis Presley, Ginger Alden, βρίσκει τον «βασιλιά» νεκρό μέσα στην μπανιέρα στη βίλα του, στην περίφημη Graceland. Το απόλυτο είδωλο που γέννησε η μουσική βιομηχανία, ο άνθρωπος πάνω στον οποίο χτίστηκαν τα θεμέλια του star system, δεν είχε αντέξει άλλο. Από το καλοκαίρι του 1953 όταν ο πλήρωσε ο ίδιος $3,25 δολάρια για να ηχογραφήσει δύο τραγούδια αφιερωμένα στη μητέρα του μέχρι την 26η Ιουνίου 1977 που έδωσε την τελευταία του συναυλία στην Ιντιανάπολη, ο Elvis είχε μετατραπεί σε μια μηχανή παραγωγής κέρδους και χρημάτων.

Όμως το κοκτέιλ παυσίπονων και ναρκωτικών που κατανάλωνε -αλόγιστα από ένα σημείο και μετά- για να μπορέσει να ανταποκριθεί στους ξέφρενους ρυθμούς που απαιτούσε μια ζωή μεταξύ μουσικής σκηνής και κινηματογραφικού πλατό, σε συνδυασμό με την ήδη κλονισμένη από την ηπατίτιδα, τον διαβήτη και την κατάθλιψη υγεία του, τον είχαν ήδη φέρει προ τετελεσμένου.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Elvis συνεχίζει να γοητεύει, να πουλάει δίσκους, να δημιουργεί νέους ακόλουθους και, φυσικά, να προσελκύει το ενδιαφέρον των απανταχού συλλεκτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα μεγάλης αξίας διάσημα αντικείμενα του «βασιλιά» που έχουν κατά καιρούς δημοπρατηθεί είναι και μερικά που μπορεί να μην έπιασαν τις $600.000 δολάρια του χρυσού πιάνου που αγόρασε το 1955 στη μητέρα του, ή έστω… τις $300.000 δολάρια του περίφημου κοστουμιού-παγώνι, ωστόσο αποδεικνύουν ότι η πόρτα ενός χρυσωρυχείου δεν κλείνει ποτέ.

Το rockyourlife.gr έψαξε και βρήκε μερικά από τα πολύ προσωπικά αντικείμενα του Elvis που βγήκαν στο σφυρί και μάλιστα απέφεραν ουκ ολίγα χρήματα στους οίκους μέσω των οποίων δημοπρατήθηκαν:

Δακτυλικά αποτυπώματα
Ο Elvis διέθετε μια συλλογή από 40 όπλα, μεταξύ των οποίων ένα 38άρι περίστροφο και μια Beretta 7,6. Το αρχείο με τα δακτυλικά του αποτυπώματα που επισυνάφθηκε στην αίτησή του προς την πολιτεία της Καλιφόρνια για την απόκτηση άδειας οπλοφορίας δημοπρατήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2008 και πουλήθηκε έναντι $82.000 δολαρίων. Τα δακτυλικά αποτυπώματα, που σφραγίστηκαν στις 30 Οκτωβρίου 1970, συνοδεύονται από αρχεία των αδειών οδήγησης και των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και των κατοικιών του.

Χάπια
Δώδεκα μπουκαλάκια με αντισταμινικά χάπια που συνταγογράφησε για τον Elvis ο προσωπικός του γιατρός, Δρ. Γιώργος Νικόπουλος, γνωστός ως Dr. Nick, δημοπρατήθηκαν στο Las Vegas στις 26 Ιουνίου 2009 και πωλήθηκαν τελικά έναντι $1.000 δολαρίων το καθένα, ενώ η ιατρική τσάντα του Έλληνα γιατρού απέφερε $5.000 δολάρια.

Βίβλος
Η προσωπική Βίβλος του Elvis με τις ιδιόχειρες σημειώσεις του πωλήθηκε σε δημοπρασία δημοφιλών αναμνηστικών, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αγγλία. Το συγκεκριμένο αντίτυπο της Βίβλου με το όνομα του «Βασιλιά» ανάγλυφα χαραγμένο στο δερμάτινο εξώφυλλο ήταν το δώρο που του έκαναν ο θείος Vester και η θεία Clettes Presley τα Χριστούγεννα του 1957. Ο πλειοδότης έδωσε $94.000 δολάρια για να το αποκτήσει!

Εσώρουχα
Στην ίδια δημοπρασία βρέθηκε κάποιος να δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ… $6.500 δολάρια για τα λερωμένα εσώρουχα που φορούσε ο «βασιλιάς» σε μια από τις τελευταίες συναυλίες του το 1977. Ωστόσο δεν έπιασαν τον στόχο των $8.000 δολαρίων που είχαν θέσει οι εκπλειστηριαστές.

 

 

 


Χειροπέδες
Το ενδιαφέρον του Elvis για τη συλλογή αστυνομικών αντικειμένων γεννήθηκε το 1956, κατά την επαφή  του με τους αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια στις συναυλίες του. Στην πορεία βέβαια πέρασε και στην κρεβατοκάμαρά του και τα ερωτικά παιχνίδια ρόλων που έπαιζε με τις παρτενέρ του. Το εικονιζόμενο ζευγάρι χειροπέδες με το αυθεντικό του κλειδί, κατασκευασμένο από την εταιρεία Smith and Wesson «έκλεισε» τελικά στις $3.200 δολάρια.

Μαλλιά
Τρίχες, αξίας $15.000 δολαρίων… Υπερβολή, όχι όμως αν πρόκειται για μια τούφα από τα μαλλιά του Elvis, σαν αυτή που πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Σικάγο, τον Οκτώβριο του 2009. Το συγκεκριμένο μάτσο τρίχες ήταν μάλιστα ένα από τα 200 αντικείμενα της συλλογής The Gary Pepper (σ.σ: Πρόεδρος του Tankers Fan Club) Elvis Presley Memorabilia που δημοπρατήθηκαν εκείνη τη μέρα.

Σπασμένη τηλεόραση
Όπως είπαμε και πιο πάνω, ο Elvis είχε στην κατοχή του μια συλλογή 40 όπλων και μερικές φορές φρόντιζε να χρησιμοποιεί κάποιο από αυτά. Η συγκεκριμένη τηλεόραση που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Μέμφις ήταν μία από αυτές που πυροβόλησε επειδή δεν του άρεσε αυτό που έβλεπε. Κι επειδή ήταν περισσότερες από μία ο αγοραστής που την έχει τώρα στο σαλόνι του έδωσε μόλις… $7.800 δολάρια.

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1973 δίνοντας ακόμα ένα λόγο για να ηχούν τη συγκεκριμένη μέρα τα κανόνια του Λυκαβηττού. Αφού έχασε μερικά χρόνια από τη ζωή του στη Γαλλική Φιλολογία της Αθήνας, έμπλεξε με τη δημοσιογρφία και ως Συντάκτης Υλης του αρέσει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ονειρό του να βρεθεί κάποια στιγμή στο Wacken και να κάνει κατάδυση σε νερά με λευκούς καρχαρίες...

Latest from IN FOCUS

Go to Top