Το όνομα των Nickelback έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας από πολλούς rock fans και rock δημοσιογράφους σε ολόκληρο τον κόσμο, παρόλη την τεράστια επιτυχία που σημειώνουν οι δισκογραφικές δουλειές του συγκροτήματος.

Μια νεαρή φοιτήτρια από την Φινλανδία, η Salli Anttonen, προσπάθησε σε μια εργασία της να αναλύσει το φαινόμενο και να εξακριβώσει το γιατί συμβαίνει αυτό και οι Καναδοί rockers αποτελούν ουσιαστικά το «κόκκινο πανί» της rock κοινότητας.

Στην εργασία της με τίτλο «Hypocritical Bullshit Performed Through Gritted Teeth: Authenticity Discourses In Nickelback’s Album Reviews In Finnish Media», η νεαρή φοιτήτρια βασίζεται με σε έρευνα που έκανε στη χώρα της, προσπαθεί όμως να δώσει μια πιο παγκόσμια διάσταση στο φαινόμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνά της, οι περισσότεροι haters απλά αναπαράγουν τα αρνητικά σχόλια που γίνονται για τους Nickelback προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Η Anttonen ολοκληρώνει το συμπέρασμα με την άποψη πως οι Καναδοί rockers βγάζουν καλές και ποιοτικές rock δουλειές, κοιτώντας ταυτόχρονα την εμπορική τους πλευρά, κάτι που από πολλούς βαφτίζεται ως αδυναμία, γεγονός που οδηγεί στον χλευασμό και την κριτική.

Ο τραγουδιστής των Nickelback Chad Kroeger έχει μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για αυτό το ζήτημα, λέγοντας πως έχει συνηθίσει αυτή την κριτική αλλά και το γεγονός πως η μπάντα του δεν βρίσκεται ανάμεσα στις αγαπημένες των rock κριτικών και δημοσιογράφων.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST