ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Mirrors For Psychic Warfare – I See What I Became

Όσοι είχαν ακούσει το πρώτο album των Mirrors For Psychic Warfare ξέρουν πολύ καλά ότι οι Scott Kelly και Sanford Parker δεν υπακούν σε μουσικούς κανόνες και νόρμες. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους είχε μια επιβλητική ambient ατμόσφαιρα, με έντονη πειραματική διάθεση. Στο «I See What I Became» η προσέγγιση παραμένει…

Όσοι είχαν ακούσει το πρώτο album των Mirrors For Psychic Warfare ξέρουν πολύ καλά ότι οι Scott Kelly και Sanford Parker δεν υπακούν σε μουσικούς κανόνες και νόρμες. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους είχε μια επιβλητική ambient ατμόσφαιρα, με έντονη πειραματική διάθεση. Στο «I See What I Became» η προσέγγιση παραμένει ίδια, όμως το ύφος του δίσκου έχει αρκετά νέα στοιχεία. Εδώ θα ακούσετε περισσότερα “βιομηχανικά” στοιχεία, περισσότερο noise, αλλά και περισσότερη διάθεση για παιχνίδι με το σκοτάδι, με συνέπεια ο δίσκος να ακούγεται ακόμα πιο “κρύος” και κλειστοφοβικός. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία του «Tomb Puncher» σε συνδυασμό με τις κιθάρες δημιουργούν μια τρομακτική ατμόσφαιρα, η οποία γίνεται ακόμα πιο άβολη με το «Body Ash» που ακολουθεί. Η εκτεταμένη χρήση φωνητικών, σε αντίθεση με το πρώτο album, είναι ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το «I See What I Became» με τον προκάτοχό του, είναι ίσως ένα στοιχείο που συνδέει τον ακροατή με τον έξω κόσμο, όμως αυτό δεν είναι παρά ένα τρικ των Kelly/Parker για να αντέξεις την περιπλάνηση στο σκοτάδι και τις δυστοπικές εικόνες που σου δημιουργούνται στο μυαλό. Ιδανικό soundtrack για προσωπικές ακροάσεις, που όπως και το ντεμπούτο τους απευθύνεται σε ιδιαίτερο κοινό με ιδιαίτερο γούστο.

Συγκρότημα: Mirrors For Psychic Warfare
Album: I See What I Became
Label: Neurot Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 28/09/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top