ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Μνημείο για τον Neil Peart στο Port Dalhousie του Οντάριο

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση για την ανέγερση του. Η κοινότητα της St. Catharine του Port Dalhousie, στο Οντάριο του Καναδά, τιμά την μνήμη του Neil Peart, drummer των Rush, με την ανέγερση μνημείου. Δόθηκε η τελική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Μετά από online δημοψήφισμα που…

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση για την ανέγερση του.

Η κοινότητα της St. Catharine του Port Dalhousie, στο Οντάριο του Καναδά, τιμά την μνήμη του Neil Peart, drummer των Rush, με την ανέγερση μνημείου. Δόθηκε η τελική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.

Μετά από online δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην αρχή της χρονιάς, ο Peart συγκέντρωσε το 80% των ψήφων των δημοτών, με το Συμβούλιο να επικυρώνει την περασμένη Τετάρτη το αποτέλεσμα.

«Το αποτέλεσμα είναι απολύτως ενδεικτικό. Ο Neil Peart υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους που έβγαλε η κοινότητα μας και αρκετοί στίχοι του αναφέρονται στην περιοχή μας» τονίζει ο Bruce Williamson, εκπρόσωπος της τοπικής αρχής.

Ο Peart μεγάλωσε στην St. Catharine, περνώντας μάλιστα εκεί τα μαθητικά του χρόνια.

Οι στίχοι του τραγουδιού «Lakeside Park» που βρίσκεται στο τρίτο album των Καναδών «Caress Of Steel» το 1975, είναι γραμμένοι για την περιοχή.

Ο Neil Peart πέθανε στις αρχές Ιανουαρίου, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την rock κοινότητα.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from CULTURE

Go to Top