ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Mono – Nowhere Now Here

Οι Mono φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια πορείας και το «Nowhere Now Here» έρχεται την κατάλληλη στιγμή να μας υπενθυμίσει πως οι σπουδαίοι πρωτοπόροι του post ήχου, έχουν ακόμα πολλά να δώσουν στην μουσική. Δίχως να έχουν χάσει ίχνος από την δραματικότητα που τους καθιέρωσε, οι Ιάπωνες σε αυτό το δέκατο…

Οι Mono φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια πορείας και το «Nowhere Now Here» έρχεται την κατάλληλη στιγμή να μας υπενθυμίσει πως οι σπουδαίοι πρωτοπόροι του post ήχου, έχουν ακόμα πολλά να δώσουν στην μουσική. Δίχως να έχουν χάσει ίχνος από την δραματικότητα που τους καθιέρωσε, οι Ιάπωνες σε αυτό το δέκατο album ουσιαστικά επικαιροποιούν τις μουσικές τους, σε ένα είδος που μοιάζει πλέον αρκετά κορεσμένο. Οι Mono παίζουν με τις εντάσεις, διαταράσσουν τις ισορροπίες όπου χρειάζεται και χρησιμοποιούν και εδώ τα επαναλαμβανόμενα ηχοτοπία τους. Ο νεωτερισμός στο «Nowhere Now Here» είναι οι ενδιαφέρουσες φωνητικές μελωδίες που υπάρχουν σε κομμάτια όπως το «Breathe», αλλά και τα synths που πλέον δείχνουν να κερδίζουν περισσότερο έδαφος στην συνθετική τους προσέγγιση. Το όραμα αυτό αποτυπώνεται στο κομμάτι «Nowhere, Now Here» που θεωρώ πως θα αποτελέσει την πυξίδα για το μέλλον της μπάντας, που μαζί με το εξαιρετικό «After You Comes The Flood» θα σε κάνουν να επιστρέψεις αρκετές φορές στο συγκεκριμένο album.

Συγκρότημα: Mono
Album: Nowhere Now Here
Label: Pelagic
Ημ. Κυκλοφορίας: 25/01/2019

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top