Ανακοινώθηκε η δημόσια προσφορά της εταιρίας (IPO).

Η Warner Music Group Corp. ανακοίνωσε σήμερα πως υπέβαλε αίτημα εισαγωγής στο χρηματιστήριο του NASDAQ. 10,500,000 μετοχές στην διάθεση του επενδυτικού κοινού. Με το σύμβολο «WMG» στο ταμπλό των συνεδριάσεων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών άναψε το πράσινο φως για την ένταξη της Warner Music Group Corp. στο Χρηματιστήριο Αξιών Nasdaq. Οι επενδυτές θα έχουν στην διάθεση τους 30 μέρες προκειμένου να αγοράσουν τις μετοχές, με τους ειδικούς να τοποθετούν την τιμή εκκίνησης από $23 ως $26 ανά μετοχή.

Το προηγούμενο διάστημα η Warner αποτέλεσε σημείο αναφοράς αρκετών επενδυτών, ανάμεσα τους και ο επενδυτικός κολοσσός KKR αλλά και η Κινεζική Tencent Music Entertainment, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ήθελαν να εξαγοράσουν έως και το 50% της εταιρίας.

Η JPMorgan θεωρεί πως ο δισκογραφικός κολοσσός είναι «μοναδικό» και αναντικατάστατο περιουσιακό στοιχείο, ενώ ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank.

Με περισσότερα από 200 χρόνια λειτουργίας, η Warner Music Group αποτελεί τον κυρίαρχο ανάμεσα στις δισκογραφικές εταιρίας, έχοντας μια σειρά από θυγατρικές όπως οι Asylum, Elektra, Nonesuch, Reprise, Rhino και Roadrunner.

Σε ότι έχει να κάνει με το δυναμικό της; Linkin Park, U2, Muse, Red Hot Chili Peppers, Green Day, Slipknot, Rush, Killswitch Engage, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που ανήκουν στο πλούσιο ρόστερ της.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.