ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέος δίσκος με ακυκλοφόρητες εκτελέσεις του Jimi Hendrix

Τον Μάρτιο στα καταστήματα το «Both Sides Of The Sky». Ένα ακόμα μεταθανάτιο album με σπάνιες και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Jimi Hendrix, πρόκειται να έρθει στο φως. Το «Both Sides Of The Sky», όπως θα τιτλοφορείται ο δίσκος θα περιλαμβάνει 13 κομμάτια που ηχογραφήθηκαν από τον Ιανουάριο του 1968 ως…

Τον Μάρτιο στα καταστήματα το «Both Sides Of The Sky».

Ένα ακόμα μεταθανάτιο album με σπάνιες και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Jimi Hendrix, πρόκειται να έρθει στο φως.

Το «Both Sides Of The Sky», όπως θα τιτλοφορείται ο δίσκος θα περιλαμβάνει 13 κομμάτια που ηχογραφήθηκαν από τον Ιανουάριο του 1968 ως και τον Φεβρουάριο του 1970. Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο albums με αρχειακό υλικό του θρυλικού κιθαρίστα μετά τα «Valleys Of Neptune» (2010) και «People, Hell And Angels» (2013).

Το album θα κυκλοφορήσει από την Sony Legacy Recordings στις 9 Μαρτίου της επόμενης χρονιάς και θα είναι διαθέσιμο σε CD, διπλό βινύλιο και φυσικά ψηφιακά.

Πολλά από τα 13 συνολικά κομμάτια -μεταξύ των οποίων και μια διασκευή στο «Manish Boy» (Muddy Waters)- είναι παιγμένα από το τρίο που αργότερα έγινε γνωστό ως Band Of Gypsies, δηλαδή τον Jimi Hendrix στις κιθάρες, τον Billy Cox στο μπάσο και τον Buddy Miles στα τύμπανα. Το «Hear My Train A Comin'» περιλαμβάνει το αυθεντικό line-up των Jimi Hendrix Experience, με τους Noel Redding στο μπάσο και Mitch Mitchell στα τύμπανα να πλαισιώνουν τον κιθαρίστα.

Στο «Both Sides Of The Sky» συναντάμε και αρκετούς καλεσμένους όπως οι Stephen Stills, Johnny Winter και Lonnie Youngblood.

Ο Eddie Kramer, ο άνθρωπος που δούλεψε στο studio μαζί με τον Hendrix, ενώ έχει επιμεληθεί και τις μεταθανάτιες κυκλοφορίες του, τόνισε: «Το πραγματικό σπίτι του Jimi ήταν το studio. Αγαπούσε να ηχογραφεί και λάτρευε τη διαδικασία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που αποτελώ μέρος της διαδικασίας, τότε αλλά και τώρα».

Το tracklist του «Both Sides Of The Sky»:
01. Mannish Boy (previously unreleased)
02. Lover Man (previously unreleased)
03. Hear My Train A Comin’ (previously unreleased)
04. Stepping Stone (previously unreleased)
05. $20 Fine (previously unreleased, featuring Stephen Stills)
06. Power Of Soul (previously unavailable extended version)
07. Jungle (previously unreleased
08. Things I Used To Do (featuring Johnny Winter)
09. Georgia Blues (featuring Lonnie Youngblood)
10. Sweet Angel (previously unreleased)
11. Woodstock (previously unreleased, featuring Stephen Stills)
12. Send My Love To Linda (previously unreleased)
13. Cherokee Mist (previously unreleased)

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TOP STORIES

Go to Top