ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

New Model Army – Winter

Αν σας αρέσει το post punk/alternative rock, έχετε πολιτικοποιημένη άποψη για τη σήψη της Δυτικής κοινωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θεωρείτε ότι τα υπαρξιακά φιλοσοφικά κινήματα των 50s/60s απέτυχαν και έδωσαν τροφή μόνο στις καρέκλες των ψυχολόγων και ψυχιάτρων. Αν αντιπαθείτε την απάθεια και την μοιρολατρία των ανατολικών θρησκειών,…

Αν σας αρέσει το post punk/alternative rock, έχετε πολιτικοποιημένη άποψη για τη σήψη της Δυτικής κοινωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θεωρείτε ότι τα υπαρξιακά φιλοσοφικά κινήματα των 50s/60s απέτυχαν και έδωσαν τροφή μόνο στις καρέκλες των ψυχολόγων και ψυχιάτρων. Αν αντιπαθείτε την απάθεια και την μοιρολατρία των ανατολικών θρησκειών, αρνείστε τον φονταμενταλισμό του Ισλάμ και του Χριστιανισμού, θεωρείτε τους οικονομολόγους υπαίτιους για την εξαθλίωση του εργαζόμενου με τις θεωρίες τους, τους νομικούς υπαίτιους για την διαφθορά του σήμερα, μέσα από την αστική δικαιοσύνη, τους εργατοπατέρες υποκινητές των συστημάτων μαζικής εξαθλίωσης του «υπαρκτού» και ανύπαρκτου σοσιαλισμού, τότε οι New Model Army είναι εδώ για εσάς. Δυνατές κιθάρες, ρυθμοί κάλεσμα σε αγώνα και μάχη, στίχοι κοφτεροί σαν το λεπίδι του Τζακ του Αντεροβγάλτη, λυρικοί σαν ποίημα του Πίνδαρου, μαχητικοί σαν τους τελευταίους Νότιους ρέμπελους, οι Βρετανοί είναι εδώ. Στέκονται αγέρωχοι και φορτισμένοι συναισθηματικά και μουσικά για να πολεμήσουν την κοινωνική αδικία, την καταπίεση, τον αριστερό κομματικό νεποτισμό, την κρατική τρομοκρατία, την απομόνωση, την σύγχρονη αποξένωση, τον φόβο απέναντι στο άγνωστο, το καινούργιο, το διαφορετικό. Στέκονται με την μουσική τους ακατάβλητοι, χωρίς να παραδώσουν ίχνος από την προσωπικότητα τους, την μαχητικότητα τους, το δικαίωμα να είναι όμορφα άσχημοι, σε ένα κόσμο που αποστρέφεται την αριστεία, γιατί αυτή απαιτεί προσπάθεια και ο κόσμος υιοθετεί την ισοπέδωση της μάζας. Οι Νew Model Army είναι η συνείδηση μιας Δυτικής κοινωνίας, που αργοπεθαίνει εν μέσω θεωριών, ευνουχισμένη απο την ισχύ της μειοψηφίας των διαφορετικών, των εκφυλισμένων, των ΜΚΟ, όσων έχουν γνώμονα το προσωπικό κέρδος και το καλύπτουν μέσα από μανδύες λαϊκίστικων θεωριών. Το «Winter» είναι μια επιστροφή στα πρώτα albums, στην οργή των «Ghost Of Cain», «No Rest For The Wicked”,»Thunder And consolation». Eίναι η μουσική επένδυση της Ελλάδας του σήμερα, από ένα παρατηρητή μοντέρνο Bob Dylan, τον Justin Sullivan με θάρρος και χωρίς κομματικές παρωπιδες. Είναι το rock album της χρονιάς.

Συγκρότημα: New Model Army
Album: Winter
Label: earMusic
Ημ. Κυκλοφορίας: 26/08/2016

Γεννημένος τo 1968, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, διαφωνεί με όλους. Όσους έχουν άποψη ,που δεν είναι η δική του και όσους δεν έχουν, γιατί δεν ασπάζονται τη δική του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της προώθησης θεραπευτικών ουσιών. Παράλληλα ασχολείται με την ευγενή τέχνη της μουσικής, ως συντάκτης σε διάφορα μέσα από το 1986. Το βιβλίο είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, που του επιτρέπει το ταξίδι ακόμη και ελλείψει χρημάτων. Πολιτικά ακραίος αντιπαθεί τη διαφθορά της αστικής δημοκρατίας, τον λαϊκισμό των Ελλήνων και τον υποκριτικό χαρακτήρα τους. Αν ήταν ζώο (κάποιοι λένε ότι είναι ) θα ήταν λύκος.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top