ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Nirvana: Το «Smells Like Teen Spirit» ξεπέρασε τις 1 δις προβολές στο YouTube

Το δεύτερο πιο επιτυχημένο μουσικό video των 90s. Λίγο πριν αλλάξει η χρονιά, το video clip του «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana έπιασε τελικά τις 1 δις προβολές στο YouTube. Κάπως έτσι, το εμβληματικό εναρκτήριο κομμάτι του «Nevermind» έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα videos των 90s. Κάτι αντίστοιχο…

Το δεύτερο πιο επιτυχημένο μουσικό video των 90s.

Λίγο πριν αλλάξει η χρονιά, το video clip του «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana έπιασε τελικά τις 1 δις προβολές στο YouTube. Κάπως έτσι, το εμβληματικό εναρκτήριο κομμάτι του «Nevermind» έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα videos των 90s. Κάτι αντίστοιχο έχουν καταφέρει μονάχα οι Guns N Roses, οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν τα πιο επιτυχημένα videos clips των 80s και 90s με τα «Sweet Child O’ Mine» και «November Rain» αντίστοιχα.

Το «Smells Like Teen Spirit» ξεχώρισε αμέσως έχοντας ως κεντρικό concept μια σχολική συναυλία. Ο χορός των cheerleaders, το ανελέητο headbanging του κοινού αλλά και η χαοτική κατάσταση που δημιούργησαν οι Nirvana, αποτελούν ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς.

Σκηνοθέτης του video ήταν ο Samuel Bayer ο οποίος είχε στην διάθεση του ένα budget από $30,000 – $50,000 δολάρια. Επηρεασμένος από την ταινία Over The Edge (1979) του Jonathan Kaplan αλλά και το Rock N Roll High School (1979) με τους Ramones, Ο 21χρονος τότε κινηματογραφιστής, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο μάλιστα, έγραψε ιστορία.

Το video του «Smells Like Teen Spirit» έλαβε αποθεωτικές κριτικές από τον μουσικό Τύπο, με το Rolling Stone να γράφει πως «πρόκειται για την καλύτερη συναυλία που θα μπορούσες να είχες φανταστεί».

Το «Smells Like Teen Spirit» αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια της Generation X, με τον Kurt Cobain να δηλώνει πως πρόθεσή του ήταν να συνθέσει το απόλυτο pop κομμάτι, στα πρότυπα των Pixies.

Latest from IN FOCUS

Go to Top