ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TV & MOVIES

Ντοκιμαντέρ για την ιστορία της μουσικής από τον Jack White

Το «American Epic» εξερευνά τις πρώτες ηχογραφήσεις του περασμένου αιώνα. Το 2015 ο Jack White συνεργάστηκε με τους T Bone Burnett και Robert Redford στην παραγωγή του «American Epic», ενός ντοκιμαντέρ, μιας ταινίας και μιας συλλογής μουσικής, η οποία πάει πίσω στις αρχές του προηγούμενα αιώνα, εξερευνώντας τις πρώτες ηχογραφήσεις…

Το «American Epic» εξερευνά τις πρώτες ηχογραφήσεις του περασμένου αιώνα.

Το 2015 ο Jack White συνεργάστηκε με τους T Bone Burnett και Robert Redford στην παραγωγή του «American Epic», ενός ντοκιμαντέρ, μιας ταινίας και μιας συλλογής μουσικής, η οποία πάει πίσω στις αρχές του προηγούμενα αιώνα, εξερευνώντας τις πρώτες ηχογραφήσεις που έγιναν ποτέ.

Στο film με τίτλο «The American Epic Sessions» συναντάμε τεράστια ονόματα της μουσικής όπως οι Beck, Nas, Elton John, Alabama Shakes, Willie Nelson και άλλους.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στις 16 του ερχόμενου μήνα και θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη. Το film θα ακολουθήσει στις 6 Ιουνίου, με το trailer να είναι διαθέσιμο παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καλεσμένοι χρησιμοποίησαν εξοπλισμό και μουσικά όργανα από τη δεκαετία του 1920 με σκοπό να αναπαραχθεί όσο το δυνατόν πιο πειστικά η ηχογραφημένη μουσική εκείνης της εποχής.

Αυτές οι ηχογραφήσεις καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό πρόκειται να κυκλοφορήσουν από την Legacy Recordings, την Columbia Records και την Third Man Records σε μια σειρά από soundtracks.

Ο Jack White σε δηλώσεις που έκανε για το project δήλωσε: «Στο «American Epic» εξερευνούμε και αναλύουμε το πόσο σημαντικές ήταν εκείνες η ηχογραφήσεις. Σκεφτείτε πως αρκετές μειονότητες, γυναίκες, φτωχός κόσμος, ακόμα και παιδιά, χρησιμοποιούσαν τον φωνογράφο για να περάσουν τα μηνύματά τους, καθώς δημόσια απαγορευόταν να εκφραστούν».

Ο Nas ηχογράφησε για το project το «On The Road Again», ένα κομμάτι των Memphis Jug Band από το 1928.

«Αν προσέξετε το τραγούδι είναι σα να γράφτηκε σήμερα. Αυτοί οι τύποι μιλούσαν για όπλα, πυροβολισμούς, για το πως να προστατεύεις την τιμή σου. Είναι η ίδια rap μουσική του σήμερα. Είναι η Αμερικανική κουλτούρα και η Αμερικανή μουσική».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TV & MOVIES

Go to Top