«Το Δουβλίνο δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αυτή».

Ο ιρλανδός τραγουδιστής Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε σήμερα στην πόλη του Δουβλίνου ένα βραβείο με το οποίο είχε τιμηθεί και η ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούγκ Σαν Σου Κι, την οποία κατηγόρησε για «εθνοκάθαρση» σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, ο Μπομπ Γκέλντοφ είπε πως το «Δουβλίνο δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αυτή τη γυναίκα». Μπορεί ο αρχικός της αγώνας να ήταν σύμφωνος με τις ιρλανδικές αξίες, αλλά «ξεγελαστήκαμε, είναι μια δολοφόνος», πρόσθεσε.

Μη θέλοντας να έχει σχέση με τη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Κι, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες υπό τα πυρά της κριτικής για τη διαχείριση της κρίσης με τους Ροχίνγκια, ο Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε το βραβείο «Ελευθερία της πόλης του Δουβλίνου» που είχε λάβει ο ίδιος το 2005 και η Αούνγκ Σαν Σου Κι το 1999.

«Πρέπει να επιστρέψει το Βραβείο Νόμπελ, πρέπει να επιστρέψει το βραβείο ‘Ελευθερία της πόλης’ και ίσως και να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στη Χάγη» που δικάζει πρόσωπα που κατηγορούνται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρόσθεσε ο τραγουδιστής μιλώντας στα μμε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.