ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Ο Brant Bjork και το Desert Generator Festival που θέλει να αναβιώσει τα stoner rock parties των 90s

Ο Brant Bjork διοργανώνοει το ερχόμενο Σάββατο ένα party σαν αυτά που γινόντουσαν στην έρημο του Palm Desert 20 και πλέον χρόνια πριν Όταν πριν από λίγους μήνες ετοιμάσαμε στο rockyourlife.gr ένα αφιέρωμα σχετικά με τη σκηνή του Palm Desert, δε φανταζόμασταν πως ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της σκηνής…

Ο Brant Bjork διοργανώνοει το ερχόμενο Σάββατο ένα party σαν αυτά που γινόντουσαν στην έρημο του Palm Desert 20 και πλέον χρόνια πριν

Όταν πριν από λίγους μήνες ετοιμάσαμε στο rockyourlife.gr ένα αφιέρωμα σχετικά με τη σκηνή του Palm Desert, δε φανταζόμασταν πως ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της σκηνής θα είχε στο νου του την αναβίωση εκείνης της περιόδου μέσα από ένα μουσικό festival.

Ο Brant Bjork έχοντας στο πλευρό τους ορισμένους εξαιρετικούς συνεργάτες αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο μουσικό festival, το Desert Generator Festival, το οποίο θα φέρει ξανά στην επιφάνεια λίγη από την αίγλη των stoner rock συγκροτημάτων των 90s.

Στο πλευρό του πρώην μέλους των Kyuss και Fu Manchu θα βρίσκεται ο Ryan Jones και ο δημιουργός του περιοδικού Rolling Heavy, Matt Grayson, οι οποίοι έριξαν την ιδέα του festival αρκετούς μήνες πριν.

«Σκεφτήκαμε να ξαναβγούμε στην έρημο και να περάσουμε καλά» λέει στις πρώτες του δηλώσεις για το νέο αυτό εγχείρημα ο Brant Bjork, ο οποίος θα προσπαθήσει να αναβιώσει την ατμόσφαιρα εκείνων των parties με τα vans, τις μπύρες, τη χαλαρή διάθεση και τις γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της ερήμου.

Το Desert Generator Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απρίλη με τις συμμετοχές των Red Fang, Acid King, Brant Bjork & The Low Desert Punk Band, Golden Void και Ecstatic Vision. Εκτός από το συναυλιακό κομμάτι, στο festival θα στηθούν πάγκοι για βινύλια, vintage ρούχα και αντικείμενα, ενώ θα υπάρχουν και DJ sets.

«Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στο σήμερα αυτά που ζήσαμε εμείς τότε. Νομίζω πως θα το πετύχουμε γιατί όλοι μας έχουμε μέσα μας αυτή την κουλτούρα» προσθέτει ο Brant Bjork.

Με το ενδιαφέρον των κατοίκων της Coachella Valley να στρέφεται στο διάσημο και λαμπερό festival που διοργανώνεται στην περιοχή τον ίδιο μήνα (με τη συμμετοχή μάλιστα των Guns N Roses να αποτελεί σημαντικό γεγονός), ο Brant Bjork και οι συνεργάτες του αισιοδοξούν να δώσουν ακόμα μια εναλλακτική στους νοσταλγούς των 90s.

«Εκπροσωπούμε μια κουλτούρα και θέλουμε αυτή την κουλτούρα να την κρατήσουμε ζωντανή. Είμαστε old school και θα παραμείνουμε έτσι» καταλήγει ο Bjork.

Δείτε την αφίσα του Desert Generator Festival με τις συμμετοχές:

DesertGeneratorPoster

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from IN FOCUS

Go to Top