ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο Brent Smith των Shinedown «μιλάει» για το body positivity

Ο Αμερικανός τραγουδιστής αφιλτράριστος στα social media. Αν γκουγκλάρεις τον όρο «body positivity» θα ανοίξει ένα κατεβατό αποτελέσματα, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους θα αναφέρονται σε γυναίκες, στο γυναικείο σώμα, στην αποδοχή της θηλυκότητας ανεξαρτήτως μεγέθους και άλλα παρόμοια λες και η πάλη με την εξωτερική εικόνα να είναι ξεκάθαρα…

Ο Αμερικανός τραγουδιστής αφιλτράριστος στα social media.

Αν γκουγκλάρεις τον όρο «body positivity» θα ανοίξει ένα κατεβατό αποτελέσματα, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους θα αναφέρονται σε γυναίκες, στο γυναικείο σώμα, στην αποδοχή της θηλυκότητας ανεξαρτήτως μεγέθους και άλλα παρόμοια λες και η πάλη με την εξωτερική εικόνα να είναι ξεκάθαρα γυναικείο προνόμιο. Πρόσφατα όμως ανακάλυψα και έναν άντρα ο οποίος μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη αποδοχής του εαυτού μας. Ο λόγος για τον frontman των Shinedown, Brent Smith, ο οποίος δημοσίευσε μια αφιλτράριστη φωτογραφία στο Instagram, με σκοπό να ενθαρρύνει τους ακόλουθους του σε αυτή τη δύσκολη φάση του παγκόσμιου lockdown.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Brent Smith, τα πρώτα χρόνια της επιτυχίας του, τα πέρασε υπό την επήρεια της κοκαΐνης, των χαπιών και του αλκοόλ. Οι ουσίες τον βοηθούσαν να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της συνεχόμενης περιοδείας μέχρι που έπιασε πάτο και αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. Για αρχή έκοψε τα ναρκωτικά και τα χάπια, αλλά δεν έκοψε το ποτό. Η αποτοξίνωση από τις ουσίες σε συνδυασμό με το ποτό, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους του Smith σε βαθμό που όλοι αναρωτιόντουσαν τι του συμβαίνει. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όταν κατά τη διάρκειας μιας εμφάνισης στο Today Show το 2019, η παρουσιάστρια τον «μπέρδεψε» με τον Meat Loaf, όχι γιατί έμοιαζαν μουσικά αλλά γιατί έμοιαζαν σωματικά. Το σχόλιο αυτό έκανε τον Smith να αναρωτιέται αν τελικά η εμφάνιση παίζει σημαντικότερο ρόλο από το ταλέντο, αφού κατάλαβε ότι το μόνο που σχολιάστηκε ήταν τα κιλά του και όχι η σκηνική του παρουσία.

https://www.instagram.com/p/B_dhMX_jgap/?utm_source=ig_embed

Έχοντας την πεποίθηση ότι το να είσαι πάνω στην σκηνή δεν είναι μόνο το σταριλίκι, αλλά και ευθύνη επειδή μπορεί να επηρεάσεις το κοινό σου, ο Smith τα έκοψε όλα και ξεκίνησε διατροφή και γυμναστική υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μέχρι και πριν λίγο καιρό, όπως έγραψε ο ίδιος κάτω από την επίμαχη φωτογραφία, ακολουθούσε αυστηρά το πρόγραμμα του και απολάμβανε τα αποτελέσματα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες υπό το βάρος των αρνητικών συναισθημάτων που συνοδεύουν την εμφάνιση του Covid-19, ξέφυγε από τη ρουτίνα του. Τα αποτελέσματα της χαλάρωσης από το αυστηρό πρόγραμμα, φαίνονται και στη «χαλάρωση» του σώματος του, ένα γεγονός που τον έκανε να αμφισβητεί την ακεραιότητα του. Στην πολύ ειλικρινή λεζάντα του post του γράφει ότι στην αρχή προβληματίστηκε με το παράδειγμα που θα έδινε στους ακόλουθους του, αν δημοσίευε μια φωτογραφία για την οποία ο ίδιος δεν αισθάνεται άνετα, και έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει διάφορα φίλτρα και γωνίες λήψης για να φτιάξει μία εικόνα που θα μπορούσε να ενθαρρύνει και να βοηθήσει όποιον τη δει, να συνεχίσει να γυμνάζεται και να προσέχει το σώμα του ακόμα και μέσα στο σπίτι. Αφού δοκίμασε κάμποσα φίλτρα, όπως μας λέει, αποφάσισε να ανεβάσει τη φωτογραφία αφιλτράριστη, γιατί συνειδητοποίησε ότι η εικόνα του μπορεί να μην είναι τέλεια, είναι όμως αληθινή και θα τη χρησιμοποιήσει για να δίνει το κίνητρο στον εαυτό του να συνεχίσει να δουλεύει τόσο για τη φυσική αλλά κυρίως και για την πνευματική του κατάσταση, και εύχεται όλοι όσοι αισθάνονται το ίδιο να μπορέσουν να βρουν το κίνητρο για να συνεχίσουν να δουλεύουν για να γίνουν καλύτεροι.

Thumbs up για τον Brent Smith, για την ειλικρίνεια και το θάρρος του να μιλήσει δημόσια για τα συναισθήματα του και μια ευχή, όλοι αυτοί, άντρες ή γυναίκες, που νιώθουν το ίδιο να παραδειγματιστούν και να μην καταπιέζονται και να αυτοτιμωρούνται επειδή μπορεί να έβαλαν κανένα κιλό στην καραντίνα.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top