Ο Cory είναι μόλις 23 ετών και ζει μόνιμα στο βόρειο τμήμα της Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρόλο το μικρό της ηλικίας του είναι μανιώδης συλλέκτης βινυλίων, είναι κιθαρίστας των Groove Matter και των Zen Riddle και όπως θα καταλάβετε έχει τρέλα με τους Led Zeppelin.

cobymini1Ποιο είναι το αγαπημένο album της συλλογής σου;
Η συλλογή μου αποτελείται από πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής και μου είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω ένα. Αν όμως έπρεπε να το κάνω υποχρεωτικά τότε σίγουρα θα διάλεγα το “Electric Magic – Live at the Royal Albert Hall” των Led Zeppelin. Κυκλοφόρησε από την TMOQ σε splatter βινύλιο μόλις σε 250 αντίτυπα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω ένα από αυτά.

Υπήρχε κάποια περίοδο που αγόραζες περισσότερα βινύλια απ’ ότι τώρα;
Δε νομίζω. Το κάνω με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον απ’ όταν ξεκίνησα. Όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις.

 

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ποσό που έχεις δώσει για κάποιο δίσκο;
Για κάποιους δίσκους έχω δώσει μερικές εκατοντάδες δολάρια για συγκεκριμένες σπάνιες εκδόσεις. Πάντως προσπαθώ να κάνω καλή έρευνα πριν οποιαδήποτε αγορά έτσι ώστε να πετύχω την καλύτερη δυνατή τιμή.

cobyin2Υπάρχει κάποιο album της συλλογής σου που αγόρασες με μεγάλες προσδοκίες αλλά απογοητεύτηκες μόλις το άκουσες;
Δε νομίζω. Υπάρχει χώρος και μπορώ να βρω χρησιμότητα σε κάθε album που έχω στη συλλογή μου.

Θα πουλούσες κάποιο κομμάτι της δισκοθήκης σου αν έπρεπε;
Φυσικά. Πουλάω και ανταλλάσσω δίσκους συνεχώς, ειδικά με άλλους συλλέκτες αλλά όπως καταλαβαίνεις τα καλά κομμάτια τα κρατάω για τον εαυτό μου.

Υπήρχε περίοδος που χρειάστηκε να μείνεις χωρίς λεφτά επειδή αγόρασες κάποιο δίσκο;
Όχι. Οι δίσκοι δεν τρώγονται (γέλια).

Μπορείς να μου πεις πέντε albums που χαρακτηρίζουν τη δισκοθήκη σου;
Μόνο πέντε; Σίγουρα η πιο δύσκολη ερώτηση.
1. Rodriguez-Cold Fact
2. Pink Floyd-Dark Side of the Moon
3. Led Zeppelin – Physical Graffiti
4. The Beatles-Revolver
5. The Beatles-Abbey Road

Υπάρχει εκεί έξω κάποιος δίσκος που πάντα ήθελες να αποκτήσεις αλλά μέχρι σήμερα δεν το έχεις καταφέρει;

Φυσικά. Είναι το “Before These Crowded Streets” των Dave Matthews Band αλλά περιμένω να πετύχω την κατάλληλη στιγμή για να «πατήσω την σκανδάλη».

Πήγα στο σπίτι του drummer μας και έβγαλε ένα κουτί γεμάτο δίσκους. Έβγαλα αυτή τη σφραγισμένη έκδοση του Led Zeppelin II (Broadway pressing). Του πρόσφερα 200 δολάρια αλλά αρνήθηκε. Θα του το ζητάω κάθε μέρα μέχρι να "σπάσει".

Πήγα στο σπίτι του drummer μας και έβγαλε ένα κουτί γεμάτο δίσκους. Έβγαλα αυτή τη σφραγισμένη έκδοση του Led Zeppelin II (Broadway pressing). Του πρόσφερα 200 δολάρια αλλά αρνήθηκε. Θα του το ζητάω κάθε μέρα μέχρι να «σπάσει».

cobyin5
cobyin6

Pink Floyd «In Celebration of the Comet- The Coming of Kohoutek» February 20, 1972 The Rainbow in London TAKRL

cobyin7 cobyin8 cobyin9 cobyin10 cobyin11 cobyin12
ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Υπεύθυνος Σύνταξης

Ο Σάββας Στανής μεγάλωσε στην Κομοτηνή και είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού FC των Dream Theater, βραβευμένο από τη Warner music και την ifpi για τις πωλήσεις του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Έχει περάσει από τα μουσικά περιοδικά Rock On και Rock Hard ενώ βρέθηκε πίσω από την κονσόλα του Atlantis 105,2. Λατρεύει το φαγητό με αδυναμία στα burger και ζει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γνωρίσει από κοντά τον Antony Bourdain.