Βουδιστικές προσευχές, mantra και εσωτερισμός.

Το πρώτο του album σε ηλικία 86 ετών θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα ο Δαλάι Λάμα! Πρόκειται για μελοποιημένες βουδιστικές προσευχές και διδασκαλίες οι οποίες θα τιτλοφορούνται «Inner World». Ακούστε το πρώτο δείγμα «Compassion».

Την μελοποίηση των mantras έχουν αναλάβει οι Νεοζηλανδοί καλλιτέχνες Junelle και Abraham Kunin, με το «Compassion» -μια από τις πιο γνωστές Βουδιστικές προσευχές- να κάνει ήδη πρεμιέρα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες ακολουθώντας τις επιταγές της μόδας και της τεχνολογίας:

Το Associated Press ανέφερε ότι η Kunin σε ένα ταξίδι της στην Ινδία το 2015 προσέγγισε τους συνεργάτες του Δαλάι Λάμα το 2015, ζητώντας την άποψη και φυσικά την έγκρισή του έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Για την εμπειρία του Δαλάι Λάμα στο studio, η Kunin τόνισε: «Ήταν ενθουσιασμένος. Μας εξήγησε την σημασία που έχει η μουσική στην προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος του. Ήταν σίγουρος πως η μουσική θα μπορούσε να το κάνει με έναν τρόπο που αυτός αδυνατούσε».

Για την γενικότερη σημασία της μουσικής: «Πίστευε πως η μουσική μπορεί να μας κάνει να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας και να βγάλει από μέσα μας τον καλύτερο μας εαυτό».

Η Kunin ωστόσο τονίζει πως το «Inner World» δεν αποτελεί ένα θρησκευτικό project, αλλά σκοπεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους στην καθημερινότητα τους.

Ο δίσκος θα περιλαμβάνει και μια συμμετοχή από την Anouska Shankar, κόρη του Ravi Shankar, στο τραγούδι «Am La».

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του album θα πάνε στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Social Emotional And Ethical Learning που ανέπτυξε ο Δαλάι Λάμα με το Emory University, καθώς και το Mind & Life Institute.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.