Το όνομά του είναι Fredrik Kreem, ζει λίγο έξω από το Νόρκεπινγκ της Σουηδίας και είναι σχεδιαστής, γραφίστας και φωτογράφος σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής ελαστικών της σκανδιναβικής χώρας.

Όταν δεν εργάζεται φροντίζει να αφιερώνει πολύ χρόνο στην οικογένειά του, ενώ του αρέσει να περνά χρόνο στη φύση και, φυσικά, να ακούει μουσική…

«Ακούω πολλή μουσική, μόνο black και death metal. Δεν το παίζω… true, απλά μου αρέσουν αυτά τα δύο είδη», λέει στο rockyourlife.gr ο Fredrik, ο οποίος όμως δεν κρύβει ότι φροντίζει να ενημερώνεται για ό,τι νέο κυκλοφορεί μέσα από το spotify.

Παράλληλα, ο ίδιος «τρέχει» από το 1995 και το site www.swedishmetal.nu, το οποίο προωθεί την death και black metal σκηνή της Σουηδίας.

Baptism - V: The Devil's Fire

Baptism – V: The Devil’s Fire

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου άλμπουμ από τη συλλογή σου;
Αυτή τη στιγμή μάλλον το «Contamination» των Valkyria. Είναι ένα μάλλον παλιό άλμπουμ, που κυκλοφόρησε το 2010, αλλά από τότε που το αγόρασα σε βινύλιο μου φαίνεται ότι μου αρέσει όλο και περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και τα άλλα δύο άλμπουμ της μπάντας, το «The Invocation of Demise» (2007) και το «The Antagonist’s Fire» (2013).

Valkyrja - Contamination

Valkyrja – Contamination

Σε ποια περίοδο της ζωής σου αγόρασες τους περισσότερους από τους δίσκους σου;
Νομίζω τώρα που αγόρασα πικάπ ή και μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν η σουηδική και νορβηγική black metal σκηνή έκαναν το μεγάλο μπαμ με σπουδαία άλμπουμ από συγκροτήματα όπως οι Dissection, Emperor, Satyricon, In Flames, At The Gates, Dark Tranquillity. Μακάρι να είχα ένα πικάπ τότε αλλά δεν κυκλοφορούσαν και πολλά βινύλια τότε.

MÖRK GRYNING - Tusen År Har Gått

MÖRK GRYNING – Tusen År Har Gått

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχεις ξοδέψεις για ένα δίσκο;
Δύσκολο να θυμηθώ. Εχω πολλά CD στη συλλογή μου που έχω αγοράσει από την Ιαπωνία και αν θυμάμαι σωστά κάποια CD των In Flames και των Dissection κόστιζαν γύρω στα 50 ευρώ…

Υπάρχει κάποιο άλμπουμ για το οποίο είχες μεγάλες προσδοκίες και τελικά κατέληξε σε ένα σκονισμένο ράφι;
Η τελευταία δουλειά των Amon Amarth, το « Jomsviking». Το έχω και σε βινύλιο και σε CD. Ζήτημα να το άκουσα δύο τρεις φορές…

Necrophobic ‎– Womb Of Lilithu

Necrophobic ‎– Womb Of Lilithu

Θα πουλούσες ένα μέρος από τη συλλογή σου αν ήταν μεγάλη ανάγκη;
Η αλήθεια είναι ότι το έκανα αυτό πριν από αρκετά χρόνια, γύρω στο 2006. Χρειαζόμουν χρήματα και πούλησα περίπου 1.000 CDs καθώς και μερικά picture disks που είχα στον τοίχο του γραφείου μου. Πραγματικά το έχω μετανιώσει, αφού πολλά από αυτά τα άλμπουμ είναι σήμερα σπάνια και σχεδόν αδύνατο να τα βρεις. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά και τώρα προσπαθώ να αγοράζω ξανά αυτά που μου λείπουν περισσότερο, όταν τα βρίσκω.

creem5
Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που ξόδεψες όσα χρήματα είχες σε δίσκους;

Δε νομίζω. Προς το τέλος των ’90s και στις αρχές του 2000 αγόρασα αρκετούς δίσκους, αλλά ταυτόχρονα απέκτησα και πολλά άλμπουμ, promos, demos κλπ. μέσω της σουηδικής metal ιστοσελίδας μου. Τώρα όμως ξοδεύω αρκετά, θα έλεγα ότι αγοράζω τουλάχιστον 6 – 7 βινύλια το μήνα, ίσως και περισσότερα.

Μπορείς να μου ονομάσεις 5 δίσκους που πρέπει να βρίσκονται σε μια δισκοθήκη;
Από τη στιγμή που πλέον αγοράζω μόνο black και death metal άλμπουμ και μάλιστα σε βινύλιο, η λίστα μου θα αποτελείται μόνο από τέτοιου είδους δίσκους…
Watain – Sworn To The Dark
Satyricon – Nemesis Divina
Iskald – Nedom of Nord
Valkyrja – Contamination
In Flames – The Jester Race

kreem6
Υπάρχει κάποιος δίσκος που πάντα ήθελες να αγοράσεις, αλλά που για κάποιο λόγο δεν το έχεις ακόμα καταφέρει;

Απέκτησα το πικάπ μου τον περασμένο Φεβρουάριο, συνεπώς είναι πάρα πολλά αυτά που μου λείπουν. Όμως δεν είναι εύκολο να βρεις όλα τα άλμπουμ που θες σε καλή κατάσταση και σε λογική τιμή. Προς το παρόν έχω τα μάτια μου ανοιχτά για τα εξής άλμπουμ:
Dawn – Slaughtersun (Crown of the Triarchy)
Dissection – Storm of the Light´s Bane
Dissection – The Somberlain
Emperor – In The Nightside Eclipse
Kampfar – Mare
Satyricon – Now, Diabolical
Satyricon – Volcano
Vinterland – Welcome To My Last Chapter
Και δεν είναι μόνο αυτά…

creem9
Αν σου ζητήσω να πετάξεις ένα άλμπουμ από τη συλλογή σου, ποιο θα ήταν αυτό;

Βασικά, δεν έχω κάποιο τόσο κακό άλμπουμ σε βινύλιο. Αγοράζω μόνο βινύλια που μου αρέσουν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο που θα πετούσα, ίσως μια δεύτερη κόπια του πρώτου άλμπουμ των Ισλανδών Auðn. Όχι ότι είναι ένας κακός δίσκος, το αντίθετο, απλά το δεύτερο αντίτυπο καταστράφηκε κατά τη μεταφορά.

creem10 creem13
R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST