ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Ο ιδρυτής του Spotify θέλει από τους καλλιτέχνες περισσότερη μουσική

«Δεν είναι αρκετό ένα album κάθε 3-4 χρόνια». Ο CEO του Spotify Daniel Ek, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Music Ally, αποκάλυψε ότι θα ήθελε περισσότερη νέα μουσική από τους μουσικούς και τα συγκροτήματα προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα τους. Οι προτάσεις και όλα όσα είπε για τις υπηρεσίες streaming.…

«Δεν είναι αρκετό ένα album κάθε 3-4 χρόνια».

Ο CEO του Spotify Daniel Ek, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Music Ally, αποκάλυψε ότι θα ήθελε περισσότερη νέα μουσική από τους μουσικούς και τα συγκροτήματα προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα τους. Οι προτάσεις και όλα όσα είπε για τις υπηρεσίες streaming.

Η διείσδυση που έχει πλέον το Spotify στην μουσική βιομηχανία είναι τέτοια, που δίνει πλέον την δυνατότητα στους ανθρώπους της ψηφιακής πλατφόρμας να παρεμβαίνουν όλο και περισσότερο. Μια τέτοια παρέμβαση έκανε και ο Ek, ιδρυτής και CEO του Spotify, ο οποίος θεωρεί πως τα συγκροτήματα θα πρέπει να είναι πιο ενεργά δισκογραφικά αν θέλουν να έχουν αυξημένα έσοδα.

«Είναι ενδιαφέρον πως ενώ η μουσική πίτα μεγαλώνει συνεχώς, οι ακροατές ακούν και αφοσιώνονται σε όλο και λιγότερους καλλιτέχνες» θα πει ο Ek, για να προσθέσει: «Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια καλλιτέχνες και groups στην εποχή μας, όμως συνεχώς προβάλλονται αυτοί που διαμαρτύρονται για τα έσοδα τους».

Ο Ek θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν ένας καλλιτέχνης να κυκλοφορεί μουσική «κάθε 3-4 χρόνια» και «ζητάει» ακόμα περισσότερη νέα μουσική: «Σε ολόκληρη την ιστορία του Spotify δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει έστω και ένας καλλιτέχνης που να βγήκε δημόσια για να ευχαριστήσει την πλατφόρμα για τα έσοδα που έχει. Σε ιδιωτικές συζητήσεις μας, έχει συμβεί πολλές φορές, αλλά δημόσια ποτέ. Τα στοιχεία μας πάντως δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι μουσικοί και καλλιτέχνες αυξάνουν αρκετά το εισόδημα από το streaming».

Ο Ek στις δηλώσεις του ζήτησε από τους καλλιτέχνες ακόμα περισσότερη νέα μουσική, προκειμένου όπως είπε, «να διατηρηθεί η σχέση με τους fans».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from CULTURE

Go to Top