ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ihsahn αποκλείει την πιθανότητα album από τους Emperor

«Δεν υπάρχει νόημα σε κάτι τέτοιο». Ο frontman των Emperor, Ihsahn, απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα ενός νέου δίσκου από τους Νορβηγούς black metallers. 18 χρόνια μετά το τελευταίο album του συγκροτήματος «Prometheus – The Discipline Of Fire & Demise», η μπάντα κάνει μονάχα σποραδικές live εμφανίσεις, με τον Ihsahn…

«Δεν υπάρχει νόημα σε κάτι τέτοιο».

Ο frontman των Emperor, Ihsahn, απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα ενός νέου δίσκου από τους Νορβηγούς black metallers.

18 χρόνια μετά το τελευταίο album του συγκροτήματος «Prometheus – The Discipline Of Fire & Demise», η μπάντα κάνει μονάχα σποραδικές live εμφανίσεις, με τον Ihsahn να έχει αφοσιωθεί στην προσωπική του πολύ επιτυχημένη καριέρα.

Στο περιθώριο της συναυλίας των Emperor στο Hellfest, ο Ihsahn ρωτήθηκε για την πιθανότητα ηχογράφησης ενός comeback album από τους Νορβηγούς, μην αφήνοντας όμως πολλές πιθανότητες: «Όπως ξέρετε, φτάσαμε στο σημείο να γράφω σχεδόν όλη την μουσική της μπάντας. Ήταν προτιμότερο λοιπόν να σταματήσουμε από την στιγμή που δεν συμμετείχαμε όλοι συνθετικά, από το να κρατάμε το λογότυπο της μπάντας ζωντανό απλώς για να υπάρχει».

Για το πως αντιλαμβάνεται το σήμερα των Emperor: «Έχουμε το προνόμιο να παίζουμε εκείνα τα τραγούδια και η αντίδραση του κόσμου να είναι πολύ θερμή. Και εγώ όταν παίζω αυτά τα κομμάτια, αισθάνομαι μέρος των οπαδών».

Για το πως θα ηχούσαν σήμερα οι Emperor δισκογραφικά: «Αν κάναμε ακόμα δίσκους, οι Emperor θα ήθελα να ακούγονται όπως τα solo albums μου, καθώς έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ πλέον την metal μουσική. Δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξω αυτό».

Ο Ihsahn ρωτήθηκε και για την ταινία Lords Of Chaos που αποτυπώνει τα όσα έγιναν στην Νορβηγική black metal σκηνή των 90s: «Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και ούτε έχω δει την ταινία. Μπορώ να καταλάβω το ενδιαφέρον των οπαδών αλλά εμένα προσωπικά δεν με αγγίζει. Γενικά έχω ακούσει πολλές εκδοχές για το πως έγιναν τότε τα πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι να συνεχίσω με το ίδιο πάθος για την μουσική και τα όσα κάνω. Άλλωστε πλέον όλοι μας στην Νορβηγία έχουμε τις ζωές μας, κάτι που είναι ωραίο. Έχω το δικό μου studio, κάνω την μουσική μου και είμαι ευτυχισμένος με αυτό».

Ο Ihsahn κυκλοφόρησε το έβδομο album του «Ámr» τον Μάιο του 2018. Ο Νορβηγός θα βρεθεί στην χώρα μας για μια συναυλία το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top