ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ihsahn διασκευάζει το «Manhattan Skyline» των A-HA

Με την συμμετοχή του frontman των Leprous, Einar Solberg. Την διασκευή του στο «Manhattan Skyline» των A-HA έδωσε στην δημοσιότητα ο Ihsahn. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε για τις ανάγκες του νέου EP του Νορβηγού, «Pharos», με την συμμετοχή του τραγουδιστή των Leprous, Einar Solberg. Ο σεβασμός που τυγχάνουν οι A-HA στις…

Με την συμμετοχή του frontman των Leprous, Einar Solberg.

Την διασκευή του στο «Manhattan Skyline» των A-HA έδωσε στην δημοσιότητα ο Ihsahn. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε για τις ανάγκες του νέου EP του Νορβηγού, «Pharos», με την συμμετοχή του τραγουδιστή των Leprous, Einar Solberg.

Ο σεβασμός που τυγχάνουν οι A-HA στις Σκανδιναβικές χώρες είναι γνωστός, συνεπώς το γεγονός ότι ο Ihsahn αποφάσισε να διασκευάσει τους συμπατριώτες του Νορβηγούς δεν θα πρέπει να φαίνεται περίεργο.

Το «Manhattan Skyline» βρίσκεται στο δεύτερο studio album των A-HA «Scoundrel Days» που κυκλοφόρησε το 1987, με τον frontman των Emperor να ζητά την βοήθεια του Einar Solberg των Leprous για την διασκευή του:

Το «Pharos» ακολουθεί το «Telemark» που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και βρίσκει τον Ihsahn να πειραματίζεται με πιο αιθέριους και prog ήχους σε σχέση με τον metal προκάτοχό του.

«Το «Telemark» ήταν πολύ κοντά σε αυτό που ξέρω να κάνω. Βασικά κιθαριστικά riffs και metal γρυλίσματα. Ήθελα το sequel να ήταν το ακριβώς αντίθετο και να εξερευνήσω μουσικά τοπία που μέχρι σήμερα δεν έχω εξερευνήσει» λέει ο Ihsahn.

Από το νέο EP έχουμε ακούσει ήδη το «Spectre At The Feast»:

Το tracklist του «Pharos»:
01. Losing Altitude
02. Spectre At The Feast
03. Pharos
04. Roads (Portishead cover)
05. Manhattan Skyline (A-ha cover, feat. Einar Soldberg of Leprous)

IHSAHN – PHAROS

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top