ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο James Hetfield έκανε πράξη το… I Am The Table

Κατασκεύασε set τραπεζιών που κληρώνεται για καλό σκοπό. Τελικά όσο και αν προσπαθούμε να ξεχάσουμε τη συνεργασία των Metallica με τον Lou Reed και το «Lulu», όλο κάτι γίνεται και επανέρχεται στο προσκήνιο. Τουλάχιστον αυτήν τη φορά, εκτός από την ισχυρή δόση αυτοσαρκασμού από την πλευρά του James Hetfield, έγινε…

Κατασκεύασε set τραπεζιών που κληρώνεται για καλό σκοπό.

Τελικά όσο και αν προσπαθούμε να ξεχάσουμε τη συνεργασία των Metallica με τον Lou Reed και το «Lulu», όλο κάτι γίνεται και επανέρχεται στο προσκήνιο. Τουλάχιστον αυτήν τη φορά, εκτός από την ισχυρή δόση αυτοσαρκασμού από την πλευρά του James Hetfield, έγινε για καλό σκοπό.

Κατά το διάστημα της καραντίνας δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρήκαν την ευκαιρία είτε να αποκτήσουν και να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες είτε να εξασκήσουν όσες ήδη κατέχουν, αλλά δεν μπορούσαν εξαιτίας της έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Και ξαφνικά, τα social media πλημμύρισαν με φωτογραφίες ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν τα κατορθώματα τους, με τη μαγειρική και τις χειρονακτικές εργασίες να έχουν την τιμητική τους. Όλο αυτό το διάστημα ο James Hetfield έκανε και τα δύο. Ως λάτρης των vintage οχημάτων εδώ και πολλά χρόνια, ο frontman των Metallica δεν περιορίζεται απλά να χρηματοδοτεί αλλά φρόντισε αυτό το διάστημα να βελτιώσει τις ικανότητές του στην τέχνη της συγκόλλησης προκειμένου να έχει και ο ίδιος ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες αποκατάστασης κλασικών αυτοκινήτων. Θυμίζουμε ότι η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την έξοδό του από την κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση κατά την οποία παρουσίασε δέκα κλασικά μοντέλα αυτοκινήτων που του έχει στην κατοχή του.

Ταυτόχρονα όμως, ο 57χρονος μουσικός αναζήτησε ακόμα μια δημιουργική διέξοδο από την καραντίνα, την οποία μάλιστα φρόντισε να συνδυάσει με τη φιλανθρωπική δράση που έχουν αναπτύξει οι Metallica μέσω του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος All Within My Hands. Συγκεκριμένα, ο James σχεδίασε και κατασκεύασε ένα σετ χειροποίητα τραπέζια που ονόμασε The Covid Collection by JH, με όλες τις ξυλουργικές εργασίες αλλά και τη συγκόλληση και συναρμολόγηση να γίνονται στο γκαράζ του σπιτιού του.

Το σετ θα μπει σε κλήρωση από το All In My Hands και ένας τυχερός νικητής θα το κερδίσει και θα μπορεί να πίνει τον καφέ και τις μπύρες του σε τραπέζια σχεδιασμένα, κατασκευασμένα και υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον James Hetfield.

Για να μπει κάποιος στην κλήρωση θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια δωρεά στο ίδρυμα και για κάθε δέκα δολάρια που καταθέτει αποκτά και έναν λαχνό (π.χ. με δωρεά 100 δολαρίων ο δωρητής μπαίνει στην κλήρωση με 10 λαχνούς). Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 30 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλικάρουν εδώ και να μάθουν περισσότερα.

Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές θα πάνε στο All Within My Hands για την υποστήριξη των προγραμμάτων συγκόλλησης που χρηματοδοτούνται από το Metallica Scholars, μια πρωτοβουλία για την εκπαίδευση εργατικού δυναμικού που παρέχει άμεση υποστήριξη στα κοινοτικά κολέγια για την ενίσχυση των προγραμμάτων τεχνικής κατάρτισης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Πρόκειται για προγράμματα που παρέχουν δεξιότητες και υπηρεσίες σε μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν με το παραδοσιακό εμπόριο ή να ακολουθήσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα εφαρμοσμένων σπουδών. Το Metallica Scholars χρηματοδοτεί αυτήν τη στιγμή υποτροφίες σε 15 κοινοτικά κολέγια στις ΗΠΑ, πολλά από τα οποία παρέχουν μαθήματα συγκόλλησης και βοηθούν όσους τα παρακολουθούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Το σετ τραπεζιών του Hetfield φαίνεται ότι αποτελεί μια χιουμοριστική αναφορά στη συνεργασία των Metallica το 2011 με τον Lou Reed και το «Lulu». Το πρώτο single εκείνου του album είχε τίτλο «The View» και ο Hetfield τραγουδούσε «I am the table» (είμαι το τραπέζι), ένας στίχος που έδωσε την ευκαιρία να ξεσαλώσουν όσοι αρέσκονται να δημιουργούν memes. Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά το 2016 από το Metal Hammer, ο Hetfield έδειξε να απολαμβάνει το γεγονός ότι ο ίδιος αποτέλεσε… έμπνευση για τη δημιουργία όλων αυτών των μιμιδιών που κατέκλυσαν το internet!

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1973 δίνοντας ακόμα ένα λόγο για να ηχούν τη συγκεκριμένη μέρα τα κανόνια του Λυκαβηττού. Αφού έχασε μερικά χρόνια από τη ζωή του στη Γαλλική Φιλολογία της Αθήνας, έμπλεξε με τη δημοσιογρφία και ως Συντάκτης Υλης του αρέσει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ονειρό του να βρεθεί κάποια στιγμή στο Wacken και να κάνει κατάδυση σε νερά με λευκούς καρχαρίες...

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top