ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο Johan Hegg των Amon Amarth μας μαθαίνει γιόγκα!

Ο διασημότερος Viking σε μαθήματα… ηρεμίας. Τον ξέρουμε ως τον τραγουδιστή των Amon Amarth. Τον βλέπουμε πρωταγωνιστή στα περισσότερα video clips της μπάντας. Τον απολαύσαμε και στην ταινία Northmen: A Viking Saga το 2014. Πλέον τον βρίσκουμε και ως δάσκαλο… γιόγκα! Ξεχάστε το άγριο ύφος που έχει στο video clip…

Ο διασημότερος Viking σε μαθήματα… ηρεμίας.

Τον ξέρουμε ως τον τραγουδιστή των Amon Amarth. Τον βλέπουμε πρωταγωνιστή στα περισσότερα video clips της μπάντας. Τον απολαύσαμε και στην ταινία Northmen: A Viking Saga το 2014. Πλέον τον βρίσκουμε και ως δάσκαλο… γιόγκα!

Ξεχάστε το άγριο ύφος που έχει στο video clip του «Shield Wall» και αφήστε πίσω σας τον ρόλο του ως Berserker στο «The Way Of Vikings». Εδώ ο Johan Hegg μας παρουσιάζει έναν άλλο εαυτό, εντυπωσιάζοντας τους οπαδούς των Amon Amarth και όχι μόνο.

Ο Σουηδός frontman αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις ημέρες απομόνωσης και μαζί με την σύζυγο του, Maria Rizell Hegg, κάνουν online μαθήματα γιόγκα. Ο Johan σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστή την είδηση και προτρέπει τους fans πως «αφού μπορώ να το κάνω εγώ, τότε όλοι μπορούν».

Το ζευγάρι έχει αναρτήσει τις ημέρες και τις ώρες που θα γίνονται τα online μαθήματα, με το κόστος τους να είναι στα $7. Και όπως λέει και ο Johan στο μήνυμα του: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της καραντίνας, μπορείτε να κάνετε κάτι καλό την υγεία και τον εαυτό σας, αλλά να δείτε και έναν Viking να κάνει γιόγκα».

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και εδώ μπορείτε να δείτε τις ημέρες και τις ώρες που ενδεχομένως σας ενδιαφέρουν.

Η Maria Hegg έχει το δικό της studio γιόγκα, στο οποίο προσφέρονται ατομικά και ομαδικά προγράμματα, γιόγκα για αθλητές, ενώ υπάρχει και ειδική κατηγορία για αθλητές χόκεϊ, άθλημα το οποίο φυσικά είναι ιδιαίτερα διαδομένο στην Σουηδία.

Εκεί όμως που στάθηκα, είναι ένα πρόγραμμα επηρεασμένο από την rock κουλτούρα, το Punk.Rock.Yoga.Love, για τα οποίο η Maria Hegg τονίζει: «Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, περνάμε σε ρυθμούς punk, rock, hard, metal και άλλων εναλλακτικών μουσικών. Οι ασκήσεις είναι προσαρμοσμένες πάνω στο group ανάλογα με τις απαιτήσεις και το που θέλει να φτάσει ο καθένας. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι αρχάριος ή προχωρημένος, μέσω του punk πνεύματος και της αλληλεγγύης, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από την Maria Hegg στους Clash, τους οποίους φαίνεται πως λατρεύει ιδιαίτερα. Μάλιστα, όλα τα έσοδα από το πρόγραμμα Punk.Rock.Yoga.Love πηγαίνουν σε διάφορες φιλανθρωπίες.

«Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το παρακολουθήσετε, στείλτε μας ένα e-mail και θα βρούμε την άκρη» τονίζει στο μήνυμα της η Hegg και προσθέτει: «Όταν οι Clash επανασυνδέθηκαν δεν το έκαναν για τα χρήματα και τα sold out shows, αλλά έπαιζαν δωρεάν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που πάλευαν για αύξηση των μισθών τους».

Ο Johan και η Maria Hegg ανέβασαν και μια Spotify λίστα για να συνοδεύει τα μαθήματα. Παραδόξως -ή και όχι- den περιλαμβάνεται κάποιο τραγούδι από τους Amon Amarth, βρίσκουμε όμως αρκετά μεγάλα ονόματα όπως τους Alice In Chains, Mastodon, Nirvana, A Perfect Circle, Stone Temple Pilots, Mad Season, Pearl Jam, Chris Cornell, Candlebox και άλλους.

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top