ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Ο Morrissey κάνει ξανά πλάτες στην Βρετανική ακροδεξιά

Ο Morrissey πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου το νέο του album διασκευών με τίτλο «California Son». Για τις ανάγκες προώθησης του δίσκου ο Άγγλος τραγουδιστής είχε προγραμματίσει εμφάνιση στην διάσημη τηλεοπτική εκπομπή The Tonight Show με τον Jimmy Fallon. Δυστυχώς η κατά τα άλλα εξαιρετική σκηνική παρουσία του Morrissey…

Ο Morrissey πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου το νέο του album διασκευών με τίτλο «California Son».

Για τις ανάγκες προώθησης του δίσκου ο Άγγλος τραγουδιστής είχε προγραμματίσει εμφάνιση στην διάσημη τηλεοπτική εκπομπή The Tonight Show με τον Jimmy Fallon.

Δυστυχώς η κατά τα άλλα εξαιρετική σκηνική παρουσία του Morrissey πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο λόγος είναι πως ο Βρετανός εμφανίστηκε επί σκηνής με μια κονκάρδα του ακροδεξιού κόμματος For Britain κάτι που έγινε αμέσως αντιληπτό και προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια των χρηστών του internet.

Το For Britain πρόκειται για έναν πολιτικό σχηματισμό που ιδρύθηκε μόλις το 2017 από την Anne Marie Waters. Η 41χρονη Waters έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για τις ρατσιστικές της απόψεις και την δράση της ενάντια στο ισλαμικό στοιχείο της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ έχει εκφράσει ανοιχτά την στήριξη της στην Marine Le Pen.

Στο παρελθόν η Waters ήταν μέλος του Εργατικού Κόμματος ενώ προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να πολιτευτεί και με το Ανεξάρτητο Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Morrissey είχε στηρίξει το ακροδεξιό μόρφωμα το 2017 γράφοντας στην ιστοσελίδα του: «Δώστε τους μια ευκαιρία. Ακούστε τους. Μην επηρεάζεστε από αυτούς που τους λένε ρατσιστές και φασίστες. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Ανοίξτε το μυαλό σας». Λίγο αργότερα βέβαια έσπευσε στην γνωστή αναδίπλωση γράφοντας: «Θα έκανα τα πάντα για τους μουσουλμάνους φίλους μου, όπως το ίδιο θα έκαναν και αυτοί για μένα».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον Morrissey στην εκπομπή The Tonight Show του Jimmy Fallon, με την εικόνα να είναι αδιάψευστος μάρτυρας:

Latest from IN FOCUS

Go to Top