ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2

Ο Μπράιαν Μέι ήρωας για χιλιάδες τραυματισμένους σκαντζόχοιρους

Save Hedgehogs ονομάζεται το Κέντρο Προστασίας που ίδρυσε κιθαρίστας των Queen. Ο Μπράιαν Μέι, κιθαρίστας των Queen δεν είναι μόνο μια εμβληματική μορφή της μουσικής αλλά και ήρωας χιλιάδων σκαντζόχοιρων που απειλούνται με εξαφάνιση και ζουν σε Κέντρο Προστασίας που ίδρυσε ο ίδιος στο κτήμα του στη Βρετανία. Μιλώντας στο…

Save Hedgehogs ονομάζεται το Κέντρο Προστασίας που ίδρυσε κιθαρίστας των Queen.

Ο Μπράιαν Μέι, κιθαρίστας των Queen δεν είναι μόνο μια εμβληματική μορφή της μουσικής αλλά και ήρωας χιλιάδων σκαντζόχοιρων που απειλούνται με εξαφάνιση και ζουν σε Κέντρο Προστασίας που ίδρυσε ο ίδιος στο κτήμα του στη Βρετανία.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ «Save Hedgehogs» (Σώστε τους Σκαντζόχοιρους) σύμφωνα με τα περιοδικό People, ο 71χρονος μουσικός μιλά για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο Διάσωσης και Προστασίας Amazing Grace, που βρίσκεται στο κτήμα του στο Surrey της Αγγλίας.

Στο κέντρο φιλοξενούνται και φροντίζονται άρρωστοι ή τραυματισμένοι σκαντζόχοιροι και στη συνέχεια απελευθερώνονται στην άγρια φύση. «Αισθάνομαι υπέροχα» είπε ο Μπράιαν Μέι. «Η ανταμοιβή είναι η μεγάλη ικανοποίηση όταν σώζεις ζώα. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, που δεν είχα ποτέ ονειρευτεί. Βλέπεις αυτά τα ζώα να έρχονται δηλητηριασμένα, αφυδατωμένα και τα φροντίζεις και στη συνέχεια τα αφήνεις για μια άλλη ευκαιρία στην άγρια φύση, για μένα είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές που είχα ποτέ στη ζωή μου» τόνισε ο κιθαρίστας των Queen.

Ο Μέι και ο συνιδρυτής του Amazing Grace ίδρυσαν το κέντρο πριν από τρία χρόνια και μέχρι τώρα χιλιάδες σκαντζόχοιροι έχουν επανενταχθεί με επιτυχία στην άγρια φύση. Για τα ζώα που φιλοξενούνται στο κέντρο ένα αγαπημένο σημείο είναι ο «Παράδεισος των Σκαντζόχοιρων» ένας κήπος γεμάτο φυτά που προσελκύουν έντομα, στον οποίο μπορούν να σκαλίσουν το χώμα και να ανακαλύψουν ξανά τα φυσικά ένστικτά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2

Go to Top