Ο Nergal κατηγορείται για προσβολή συμβόλων στην Πολωνία

R NEWS TEAM
Posted on Ιανουάριος 12, 2018, 9:15 πμ
21 secs

Δικαστική περιπέτεια θα έχει ο frontman των Πολωνών black metallers Behemoth, Nergal, καθώς κατηγορείται για προσβολή εθνικών συμβόλων στην πατρίδα του.

Η ιστορία ξεκίνησε με την ανακοίνωση της Republic Of The Unfaithful περιοδείας των Behemoth, τα tour posters και τα t-shirts που κυκλοφόρησαν, τα οποία σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Gdansk έχουν ως σκοπό να προσβάλουν τα εθνικά σύμβολα της χώρας.

Θυμίζουμε πως σε πολλά t-shirts που τυπώθηκαν για την περιοδεία υπάρχει ο αετός, ο οποίος είναι το εθνικό έμβλημα για τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

«Τα σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν από τους Behemoth προσβάλλουν και παραποιούν εθνικά σύμβολα όπως ο αετός καθώς και ιδέες και αξίες της Πολωνίας» αναφέρει το κατηγορητήριο.

Και συνεχίζει: «Επιπλέον, η χρήση αντι-χριστιανικών και σατανιστικών συμβόλων είναι αντίθετη προς την ιστορία της χώρας».

Κατηγορούμενοι είναι ο Nergal και ο Maciej G., οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την προώθηση της περιοδείας, καθώς και ο γραφίστας Rafał Wechterowicz, ο οποίος δούλεψε με την μπάντα πάνω στο artwork.

Οι Behemoth μπήκαν στο μάτι των αρχών τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν μια ακροδεξιά θρησκευτική οργάνωση στην Πολωνία μήνυσε την μπάντα.

Ο Nergal σε μήνυμα του στο Instagram τοποθετήθηκε για το θέμα, ρίχνοντας τα βέλη του προς το PiS (Πολωνικό ακροδεξιό και εθνικιστικό κόμμα).

«Λοιπόν… αυτό είναι το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίσαμε με τους Nergal μετά τις διακοπές μας. Κατηγορούμαστε για προσβολή εθνικών συμβόλων. Αν είναι δυνατόν! Το PiS προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας σταυρώσει. Αλλά για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πρώτον, ο αετός ΔΕΝ είναι Πολωνικό έμβλημα. Δεύτερον… ας δούμε τι θα πουν τα δικαστήρια. Για να σας δω».

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Πολωνική νομοθεσία απαγορεύει την χρήση -ακόμα και για καλλιτεχνικούς λόγους- των εθνικών συμβόλων της χώρας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Nergal και οι Behemoth έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές της χώρας τους. Το 2011 είχε κληθεί για εξηγήσεις για παλιότερες δηλώσεις του, όταν χαρακτήρισε την Καθολική εκκλησία ως «την πιο φονική θρησκεία στον πλανήτη» και τη Βίβλο ως «ένα βιβλίο γεμάτο ψέματα».

Δείτε το μήνυμα του Nergal στο Instagram:

https://www.instagram.com/p/BdzWml2BBfz/

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST