ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Nick Cave ανακοίνωσε την κυκλοφορία του live album «Idiot Prayer»

Και στις κινηματογραφικές αίθουσες η εμφάνιση από το Λονδίνο. Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, ο Nick Cave έδωσε, εν μέσω πανδημίας, μια διαδικτυακή συναυλία από το Λονδίνο. Η solo πιάνο εμφάνιση του Αυστραλού πρόκειται να κυκλοφορήσει σε βινύλιο, αλλά και να μεταφερθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το «Idiot Prayer:…

Και στις κινηματογραφικές αίθουσες η εμφάνιση από το Λονδίνο.

Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, ο Nick Cave έδωσε, εν μέσω πανδημίας, μια διαδικτυακή συναυλία από το Λονδίνο. Η solo πιάνο εμφάνιση του Αυστραλού πρόκειται να κυκλοφορήσει σε βινύλιο, αλλά και να μεταφερθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το «Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace», όπως τιτλοφορείται το live album, θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου, με τις αναλυτικές πληροφορίες του να αναμένονται σύντομα.

Η ζωντανή ηχογράφηση περιλαμβάνει κομμάτια του Cave από την καριέρα του με τους Bad Seeds, τους Grinderman, καθώς και υλικό από το τελευταίο album των πρώτων, «Ghostseen».

Μια πρώτη γεύση από το «Idiot Prayer» μπορείτε να πάρετε με το performance clip του «Galleon Prayer» που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα:

Για τη νέα του ζωντανή solo ηχογράφηση, ο Cave τόνισε: «Το συγκεκριμένο concert film πήρε αυτή την μορφή λόγω των καταστάσεων. Πάντοτε μου άρεσε να παρουσιάζω αποδομημένες εκδοχές των τραγουδιών μου. Ένιωθα ότι ανακαλύπτω ξανά τα τραγούδια και σκεφτόμουν, αν είχα χρόνο, να μπω στο studio και να ηχογραφήσω κάποια από αυτά με αυτήν την λογική».

Ο Cave συνεχίζει: «Μετά ήρθε η πανδημία, η καραντίνα και η απόλυτη… ησυχία. Μέσα σε αυτή την ησυχία αποφάσισα όχι μόνο να ηχογραφήσω αλλά και να μαγνητοσκοπήσω αυτά τα τραγούδια. Δουλέψαμε με μια ομάδα στο Alexandra Palace -έναν χώρο που έχω παίξει ξανά και αγαπάω- σε ημερομηνία που άνοιξε ειδικά και μόνο για εμάς».

Ο Cave αναφέρθηκε στην συνέχεια της γραπτής του δήλωσης στις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η ηχογράφηση: «Στις 19 Ιουνίου 2020, περιτριγυρισμένοι από ειδικούς για τον Covid, ειδικά μέτρα, θερμόμετρα και μασκοφορεμένους εικονολήπτες, δημιουργήσαμε κάτι περίεργο και πολύ όμορφο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Είναι μια προσευχή μέσα από το Alexandra Palace, μια ανάμνηση από μια περίεργη στιγμή της ιστορίας. Ελπίζω να σας αρέσει».

NICK CAVE – IDIOT PRAYER: NICK CAVE ALONE AT ALEXANDRA PALACE

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TOP STORIES

Go to Top