ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Ο Nick Cave και οι Bad Seeds σπάνε το μποϋκοτάζ και παίζουν ζωντανά στο Ισραήλ

Μετά το πέρασμα του από την Ελλάδα, ο Nick Cave και οι Bad Seeds συνεχίζουν την περιοδεία τους, κάνοντας στάση και στο Ισραήλ! Ο Αυστραλός έπαιξε χτες (19 Νοεμβρίου) στο Τελ Αβίβ και έχει ακόμα μια προγραμματισμένη εμφάνιση στην πόλη, σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Και τα δύο shows είναι εδώ…

Μετά το πέρασμα του από την Ελλάδα, ο Nick Cave και οι Bad Seeds συνεχίζουν την περιοδεία τους, κάνοντας στάση και στο Ισραήλ!

Ο Αυστραλός έπαιξε χτες (19 Νοεμβρίου) στο Τελ Αβίβ και έχει ακόμα μια προγραμματισμένη εμφάνιση στην πόλη, σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Και τα δύο shows είναι εδώ και καιρό sold-out.

Ο Cave σπάει με αυτόν τον τρόπο ένα άτυπο μποϋκοτάζ αρκετών μουσικών οι οποίοι αρνούνται να επισκεφτούν τη χώρα για shows, λόγω των προβλημάτων με την Παλαιστίνη. Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο Roger Waters αλλά και ο Thurston Moore αρνήθηκαν να παίξουν ζωντανά στο Ισραήλ «όσο το Απαρτχάιντ κρατεί».

Ο Nick Cave σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε εξήγησε την απόφαση του να παίξει ζωντανά στο Ισραήλ: «Τελευταία φορά που παίξαμε στο Ισραήλ ήταν πριν από 20 χρόνια. Νιώθω μια έλξη που δε μπορώ να εξηγήσω για αυτή την χώρα και τους ανθρώπους της.

Και πρόσθεσε: «Οι Bad Seeds δεν έχουν παίξει ζωντανά ποτέ εδώ. Αυτή η μεριά του κόσμου είναι δύσκολο να μπει στο καλεντάρι των περιοδειών. Άσε που θα σε διαπομπεύσει ο Roger Waters και η παρέα του».

Λίγο μετά ο Cave θυμήθηκε μια συζήτηση που είχε με τον Brian Eno: «Μου έδωσε μια λίστα με τίτλο «Artists For Palestine» να υπογράψω. Κάτι με κράτησε και δε το έκανα. Είπα πως δε θα υπογράψω αυτή τη λίστα, αλλά και δεν πρόκειται να παίξω ζωντανά στο Ισραήλ. Κάτι που ευτυχώς άλλαξε».

Στη συνέχεια ο Cave εξήγησε το πως τελικά αποφάσισε να παίξει στο Ισραήλ: «Μετά από πολύ σκέψη κάλεσα τους ανθρώπους μου και τους είπα… «Θα κάνουμε περιοδεία στην Ευρώπη και το Ισραήλ». Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να βάλω ένα εμπόδιο σε όσους προσπαθούν να φιμώσουν μουσικούς. Τελικά μπορεί να υπάρχουν δύο λόγοι που βρίσκομαι εδώ. Ο ένας είναι επειδή αγαπάω το Ισραήλ και τους ανθρώπους του. Ο δεύτερος επειδή θέλω να εναντιωθώ σε όσους βάζουν εμπόδια στους μουσικούς».

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Thom Yorke είχε πει για το θέμα: «Το να παίζεις ζωντανά σε μια χώρα είναι εντελώς διαφορετικό από το να στηρίζεις την κυβέρνησή της. Η μουσική και οι τέχνες υπάρχουν για να ξεπερνάνε τα σύνορα».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top