ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Nick Cave συνεργάζεται με τον Nicholas Lens στην όπερα «L.I.T.A.N.I.E.S»

Στις 4 Δεκεμβρίου η κυκλοφορία του project «L.I.T.A.N.I.E.S». Ο Nick Cave και ο Βέλγος συνθέτης Nicholas Lens ανακοίνωσαν το album συνεργασίας «L.I.T.A.N.I.E.S», με τον πρώτο να το χαρακτηρίζει ως… «lockdown opera». Στις 4 Δεκεμβρίου στα καταστήματα το project. Ο Lens ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο album κατά την διάρκεια των…

Στις 4 Δεκεμβρίου η κυκλοφορία του project «L.I.T.A.N.I.E.S».

Ο Nick Cave και ο Βέλγος συνθέτης Nicholas Lens ανακοίνωσαν το album συνεργασίας «L.I.T.A.N.I.E.S», με τον πρώτο να το χαρακτηρίζει ως… «lockdown opera». Στις 4 Δεκεμβρίου στα καταστήματα το project.

Ο Lens ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο album κατά την διάρκεια των σκληρών περιοριστικών μέτρων στις Βρυξέλες, εξερευνώντας την πόλη με ένα ποδήλατο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η αύρα που έβγαζε η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκείνη την περίοδο του θύμισε ένα ταξίδι που είχε κάνει στην Ιαπωνία πριν από μερικά χρόνια με σκοπό να επισκεφτεί διάσημα βουδιστικά μνημεία και ναούς.

«Η αρχική ιδέα για το «L.I.T.A.N.I.E.S» γεννήθηκε μέσα από την ησυχία και τους ήχους της φύσης που μπορεί κανείς να βιώσει σε αυτούς τους ναούς» είπε.

Αφού δούλεψε για κάποιο διάστημα μόνος πάνω στο project, ο Lens αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον Nick Cave με σκοπό να γράψει τους στίχους για τις συνθέσεις του.

«Ήθελα να δουλέψω με κάποιον που ήταν νέος στον κόσμο της όπερας και θα έβαζε κάτι αυθεντικό σε αυτήν. Ο Nick ήταν αυτός ο άνθρωπος» προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί και το 2014 στην όπερα του Lens, «Shell Shock».

Διαβάστε ακόμα: Red Hand Files – Ο Nick Cave νιώθει και είναι ελεύθερος.

Ο Cave μιλώντας για την συμμετοχή του τόνισε: «Ο Nicholas επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να γράψω στίχους για τις 12 λιτανείες. Δέχθηκα με χαρά. Όταν κλείσαμε το τηλέφωνο έπρεπε να μελετήσω για το τι ακριβώς είναι οι λιτανείες. Έμαθα ότι επρόκειτο για θρησκευτικές δεήσεις και συνειδητοποίησα ότι σε όλη μου την ζωή έγραφα λιτανείες».

Ο Lens καταλήγει: «Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα δωμάτιο, οπότε μιλάμε κυριολεκτικά για μουσική δωματίου»,

Το «L.I.T.A.N.I.E.S» θα βγει στην αγορά από την Deutsche Grammophon στις 4 Δεκεμβρίου.

NICK CAVE & NICHOLAS LENS - L.I.T.A.N.I.E.S
NICK CAVE & NICHOLAS LENS – L.I.T.A.N.I.E.S

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top