ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TV & MOVIES

Ο Rami Malek το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το Bohemian Rhapsody

Ο 38χρονος Rami Malek που υποδύθηκε τον Freddie Mercury στην ταινία Bohemian Rhapsody, ήταν τελικά ο νικητής για το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Malek γίνεται έτσι ένας από τους νεότερους ηθοποιούς που κερδίζουν το πολυπόθητο βραβείο. Επιπλέον, το Bohemian Rapsody απέσπασε το Οσκαρ Μοντάζ για τον John Ottman αλλά και…

Ο 38χρονος Rami Malek που υποδύθηκε τον Freddie Mercury στην ταινία Bohemian Rhapsody, ήταν τελικά ο νικητής για το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Malek γίνεται έτσι ένας από τους νεότερους ηθοποιούς που κερδίζουν το πολυπόθητο βραβείο. Επιπλέον, το Bohemian Rapsody απέσπασε το Οσκαρ Μοντάζ για τον John Ottman αλλά και Καλύτερο Μίξης Ηχου και Καλύτερης Ηχητικής Επιμέλειας.

Στην ομιλία του, ο Malek ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της ταινίας, εκτός από τον σκηνοθέτη Brian Synger, ο οποίος απολύθηκε υπό το βάρος των σκανδάλων για σεξουαλική παρενόχληση.

«Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που με φέρατε εδώ, όλους όσοι με βοηθήσατε, στοιχηματίσατε πάνω μου, κι ας μην ήμουν η πιο προφανής επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους Queen. Η κληρονομιά σας είναι τεράστια. Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, Αμερικανός πρώτης γενιάς κι η ιστορία μου γράφεται τώρα. Είμαι ευγνώμων σε όποιον πίστεψε σε μένα, θα κρατήσω αυτή τη στιγμή σαν θησαυρό» είπε μεταξύ άλλων ο συγκινημένος Malek.

https://www.youtube.com/watch?v=iy4GL6RtVOk

Η βραδιά αποδείχθηκε πως είχε κάτι για όλους, καθώς τα βραβεία μοιράστηκαν. Ως Καλύτερη Ταινία της οσκαρικής βραδιάς αναδείχθηκε το Green Book του Peter Farrelly, το οποίο βασίζεται πραγματική ιστορία και έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, το Βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών. Επιπλέον, ο Mahershala Ali κέρδισε το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, αφήνοντας πίσω τους συνυποψηφίους του στην κατηγορία.

Παρά τις 10 υποψηφιότητες, το «The Favorite» του Γιώργου Λάνθιμου, η ταινία πήρε μόνο το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου, με την Olivia Colman εμφανώς συγκινημένη να παραλαμβάνει το αγαλματίδιο.

Η βραδιά ήταν μεγάλη και για τον Μεξικανό σκηνοθέτη Alfonso Cuaron, με το Roma να κερδίζει τρία βραβεία, αυτό της σκηνοθεσίας, της καλύτερης ξένης ταινίας και φωτογραφίας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κινηματογραφιστής κερδίζει βραβείο σκηνοθεσίας με ασπρόμαυρη, ισπανόφωνη ταινία.

Η βραδιά ήταν σαφέστατα σημαντική για το Neflix, που από την 91η τελετή απονομής των βραβείων κέρδισε -εκτός από το Roma- ακόμα ένα βραβείο, με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Period.

Για να δείτε όλους τους νικητές της 91ης απονομής πατήστε εδώ.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TV & MOVIES

Go to Top