ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Robby Krieger των Doors κυκλοφορεί προσωπικό album

Ακούστε το πρώτο single μέσα από το «The Ritual Begins At Sundown». Το πρώτο του solo album μετά από μια δεκαετία κυκλοφορεί ο εμβληματικός κιθαρίστας των Doors, Robby Krieger. Ο τίτλος του δίσκου είναι «The Ritual Begins At Sundown» και θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στις 24 Απριλίου μέσω…

Ακούστε το πρώτο single μέσα από το «The Ritual Begins At Sundown».

Το πρώτο του solo album μετά από μια δεκαετία κυκλοφορεί ο εμβληματικός κιθαρίστας των Doors, Robby Krieger. Ο τίτλος του δίσκου είναι «The Ritual Begins At Sundown» και θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στις 24 Απριλίου μέσω της Mascot Label Group. Στην δημοσιότητα το πρώτο single «The Drift».

Με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού έρχεται ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Robby Krieger μετά το «Singularity» του 2010. Ο βετεράνος κιθαρίστας δείχνει την αγάπη του προς την jazz αλλά και τον Frank Zappa, διασκευάζοντας το «Chunga’s Revenge».

«Όταν έγραφα κομμάτια για τους Doors, πάντα η μουσική ερχόταν πρώτη. Για να καταλάβεις την jazz πρέπει να έχεις μουσική αντίληψη. Όταν ήμουν νεότερος δεν την είχα. Θυμάμαι την εποχή πριν τους Doors, πηγαίναμε με τον John Densmore στα jazz clubs, ακούγαμε και βλέπαμε ονόματα θρύλους όπως οι Wes Montgomery, Roland Kirk, Miles Davis και άλλους. Τότε δεν καταλάβαινα πλήρως αλλά με τον καιρό αγάπησα αυτά τα ακούσματα» λέει ο Krieger.

Για την αγάπη του για τον Frank Zappa και την συνεργασία του με τα μέλη της μπάντας του: «Μετά τους Doors, άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με την jazz μουσική. Ξεκίνησα να κάνω παρέα με τον τρομπετίστα Sal Marquez. Μαζί με τον Don Preston, πληκτρά της μπάντας του Zappa, δώσαμε κάποιες συναυλίες».

Το tracklist του «The Ritual Begins At Sundown»:
01. What Was That?
02. Slide Home
03. The Drift
04. Chunga’s Revenge
05. Hot Head
06. Yes, The River Knows
07. The Hitch
08. Dr. Noir
09. Bianca’s Dream
10. Screen Junkie

Latest from TOP STORIES

Go to Top