ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Ο Ryan Adams κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και του εκφοβισμού βρίσκεται ο Ryan Adams. Εφτά γυναίκες, ανάμεσά τους η πρώην σύζυγός του τραγουδιστή, Mandy Moore, αλλά και η ανερχόμενη καλλιτέχνις Phoebe Bridges προχώρησαν σε καταγγελίες, κατηγορώντας τον τραγουδιστή για βίαιη συμπεριφορά και παρενόχληση. Στις καταγγελίες γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για…

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και του εκφοβισμού βρίσκεται ο Ryan Adams.

Εφτά γυναίκες, ανάμεσά τους η πρώην σύζυγός του τραγουδιστή, Mandy Moore, αλλά και η ανερχόμενη καλλιτέχνις Phoebe Bridges προχώρησαν σε καταγγελίες, κατηγορώντας τον τραγουδιστή για βίαιη συμπεριφορά και παρενόχληση. Στις καταγγελίες γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για ψυχική βία και εκβιασμούς, προκειμένου ο Adams να βοηθήσει τις γυναίκες να ανέβουν επαγγελματικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μια από τις κοπέλες με το ψευδώνυμο «Ava» που κατήγγειλαν τον Adams ήταν μόλις 14 ετών, με τον τραγουδοποιό να ανταλλάσσει μαζί της γραπτά μηνύματα και γυμνές φωτογραφίες.

Η «Ava» είπε στις αρχές πως ο Adams συχνά έκανε αναφορές στην μικρή της ηλικία, ενώ συνέχισε να την παρενοχλεί ακόμα και μετά από 2 χρόνια.

Η «Ava» έπαιζε μπάσο σε μια μικρή μπάντα του Ohio, με τον Adams να της υπόσχεται πως θα την βοηθήσει με το group.

«Ο κύριος Adams αρνείται πως έκανε τις συγκεκριμένες πράξεις με ανήλικη. Αν όντως η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν ανήλικη, ο πελάτης μου δεν το γνώριζε» τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος του Adams.

Μια ακόμα νεαρή κοπέλα, η 20χρονη Courtney Jaye κατήγγειλε πως ο Adams της έστειλε μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προτείνοντάς της να γράψουν μαζί τραγούδια και να αναλάβει την παραγωγή του δίσκου της.

«Αντί αυτού καταλήξαμε στο κρεβάτι του και δεν μπορούσα να αντιδράσω» αναφέρει η Jaye, η οποία ποτέ της δεν συνεργάστηκε με τον Adams.

Οι καταγγελίες συνεχίζονται με άλλες κοπέλες η οποίες έκαναν λόγο για συνεχείς πιέσεις και εκβιασμούς.

Η 20χρονη Bridgers είπε πως ο Adams την κάλεσε στο Pax-Am studio στο Los Angeles, με σκοπό να ηχογραφήσουν μαζί τραγούδια, κάτι το οποίο δεν έγινε. «Μου πρότεινε να κάνουμε σχέση και με απείλησε αν δεν ενδώσω».

Και πρόσθεσε: «Είχα μόλις χωρίσει από το αγόρι μου και κάποιος κοινός φίλος μας έφερε κοντά. Κοιμηθήκαμε μαζί στα 40α του γενέθλια. Εγώ μόλις είχα κλείσει τα 20».

Αν και στο παρελθόν δεν είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον Adams, η Bridgers έχει γράψει το single της «Motion Sickness» για την σχέση της με τον τραγουδιστή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν τα λόγια της πρώην συζύγου του Ryan Adams, Mandy Moore, η οποία βγήκε επίσης μπροστά. Η Moore χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως ο Adams την κακοποιούσε ψυχικά, ενώ της έκανε και ψυχολογικό πόλεμο, προκειμένου να μην δουλεύει με άλλους μουσικούς παραγωγούς.

«Η παρεμβατική του συμπεριφορά μπλόκαρε όλες τις προσπάθειες που έκανα να εξελιχθώ επαγγελματικά, να κάνω συνεργασίες και να δώσω την απαραίτητη ώθηση στην καριέρα μου» λέει η Moore, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει album από το 2009.

Εκπρόσωποι του Ryan Adams αρνούνται όλες τις κατηγορίες, με τον τραγουδιστή πάντως να παίρνει θέση μέσω Twitter:

«Δεν είμαι ο τέλειος άνθρωπος. Έχω κάνει πολλά λάθη. Ζητώ συγγνώμη από όποιον έβλαψα άθελα μου. Πρέπει να τονίσω όμως ότι τα δημοσιεύματα έχουν αρκετές ανακρίβειες. Αρκετά πράγματα έχουν παρουσιαστεί διαφορετικά και άλλα έχουν έντονο το στοιχείο της υπερβολής».

Ο Adams πρόσθεσε: «Προσπαθώ να γίνω καλύτερος. Ελπίζω σε κατανόηση και συμπόνοια».

Ο Ryan Adams θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 τρία studio albums, με πρώτο από αυτά το «Big Colors», στις 19 Απριλίου.

Latest from IN FOCUS

Go to Top