Ο πιο συναρπαστικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός μουσικής ξεκινά υπό την αιγίδα του Rudolf Schenker των SCORPIONS, υποσχόμενος ένα μεγάλο φινάλε στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2018!

Η αρχή έγινε το 2011. Μέσα σε μια ευρωπαϊκή ένωση που περνούσε και εξακολουθεί να περνάει κρίση. Τότε, τα συγκροτήματα που είχαν πάρει μέρος ήταν περισσότερα από 400 και ο τελικός του Βερολίνου ανέδειξε τρεις νικητές. Τους  Singleton από την Ουκρανία, τους Kirmizi από την Τουρκία και τους Banditi από την Ιταλία.

Αυτό όμως που οργανώθηκε τότε ως ένα μοναδικό γεγονός, αποφασίστηκε να επανέλθει σήμερα, πολύ ισχυρότερο.

O Eurock  Marathon είναι ένας πανευρωπαϊκός live μουσικός διαγωνισμός, ο οποίος είναι ανοιχτός σε ανερχόμενες μπάντες ή και σόλο καλλιτέχνες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και που ασχολούνται με όλα τα στιλ της ροκ μουσικής όπως το Classic Rock, το Hard Rock, το Heavy Metal, το Metal, το Pop-Rock, το Rock, το Garage, το Progressive, το Rock n’ Roll, το Blues-Rock, και πολλά άλλα.

Το eurockmarathon.com χρησιμεύει ως μια ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα για τους ευρωπαίους μουσικούς να παρουσιάσουν το ρεπερτόριό τους σε ένα μεγάλο κοινό ενώ τους δίνει την ευκαιρία για αναγνώριση και μια ευκαιρία να κεντρίσουν την προσοχή επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας.

To rockyourlife.gr είναι βασικός χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού και μέχρι τη βραδιά του τελικού στο Βερολίνο θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να μιλήσουμε με αξιόλογα συγκροτήματα απ’ όλη την Ευρώπη, παρακολουθώντας την πορεία τους μέχρι το μεγάλο βραβείο.

Μια διεθνής κριτική επιτροπή που αποτελείται από κορυφαίους καλλιτέχνες, ανθρώπους από τα μέσα ενημέρωσης και τη μουσική βιομηχανία θα επιλέξει 10 φιναλίστ μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα προσκληθούν να εμφανιστούν ζωντανά στο Βερολίνο και να αγωνιστούν για τον τίτλο. Η κριτική επιτροπή και το ακροατήριο θα επιλέξουν τελικά, τις 3 καλύτερες μπάντες που θα λάβουν φανταστικά βραβεία.

Οι νικητές του Eurock Marathon, θα έχουν προσωπική επαφή με στελέχη δισκογραφικών εταιρειών, τους προέδρους, τους αντιπροσώπους τους A&R και πολλών άλλων, προκειμένου να αποκτήσουν καθοδήγηση, συμβουλές και άπλετες ευκαιρίες δικτύωσης.

Ο διαγωνισμός στοχεύει να ενώσει τη ροκ σκηνή της Ευρώπης, διευκολύνοντας και προωθώντας το διάλογο ανάμεσα στα ανερχόμενα rock συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Όπως και τα ιδανικά του κλασικού Μαραθωνίου, έτσι και ο eurock marathon προβάλει την προσπάθεια και τον αγώνα για την εκπλήρωση ενός οράματος, ανταμείβει τη συμμετοχή και την ευγενή άμιλλα.

Μέσω της κοινής γλώσσας της μουσικής, ο Eurock Marathon στοχεύει να φέρει κοντά τους νέους από όλες τις χώρες της Ευρώπης, “γκρεμίζοντας” τα σύνορα και να προσπαθήσει με τη χρήση της μουσικής να χτίσει μια ουσιαστική «Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Η ροκ μουσική έχει γίνει τα τελευταία 50 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ένωσης μεταξύ των ανθρώπων και ο Eurock Marathon είναι ο πρεσβευτής αυτής της ενωτικής ιδέας.

Συγκροτήματα και καλλιτέχνες έχουν προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την τελευταία μέρα του Απριλίου του 2018. Από εκεί και μετά, ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει…

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.