Πως οι AC/DC, Metallica και Nirvana βρέθηκαν ξαφνικά με «νέα» τραγούδια.

Η ιδέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I) μπορεί να μην ακούγεται καλή στα αυτιά μας σε ότι έχει να κάνει με την σύνθεση μουσικής, αλλά σίγουρα σε επίπεδο παρωδίας έχει την πλάκα της. Αυτό σκέφτηκε και ο χρήστης του YouTube Frunk Turkey (αληθινό όνομα Kirt Connor) και το τελευταίο διάστημα έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο με τα καμώματα του.

Τα τελευταία χρόνια τα ιντερνετικά mush-ups κερδίζουν την προσοχή του κοινού που βλέπει γνωστά τραγούδια αγαπημένων τους καλλιτεχνών και συγκροτημάτων να «μπερδεύονται», με το αποτέλεσμα να είναι αρκετές φορές εντυπωσιακό.

Όπως αυτό:

Αυτό που κάνει όμως ο Funk Turkey ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I), την αλυσίδα Μάρκοφ (στοχαστική διαδικασία η οποία προϋποθέτει ότι το επόμενο βήμα σε ένα γεγονός δεν συνδέεται με την αλληλουχία των γεγονότων που σε οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεσαι), αλλά και το lyrics.rip προκειμένου να δημιουργήσει από την αρχή στίχους από τα αγαπημένα του συγκροτήματα, σκαρφίστηκε εντελώς «νέα» τραγούδια αγαπημένων του συγκροτημάτων.

Η τελευταία του δημιουργία είναι το «Smother» των Nirvana, το οποίο ήδη κάνει θραύση στο internet. Ναι, το τραγούδι θυμίζει αρκετά το «About A Girl», όμως η προσπάθεια του Funk Turkey είναι εντυπωσιακή.

Ο Funk Turkey έπαιξε την μουσική χρησιμοποιώντας μια φτηνή Stratocaster και ένα μικρόφωνο καθώς και μια παλιά κόπια των ProTools. Για τα drums χρησιμοποίησε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή για το οποίο είπε: «Ξέρω ότι ο Dave Grohl σιχαίνεται τα ηλεκτρονικά τύμπανα και τα drum machines, όμως αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω. Dave να ξέρεις, σε αγαπάω».

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για το «νέο» τραγούδι των AC/DC με τίτλο «Great Balls», με τον Funk Turkey να κάνει εξαιρετική δουλειά και στα φωνητικά του Brian Johnson και τον αλγόριθμο να του δίνει ένα αρκετά πειστικό αποτέλεσμα:

Αν σας αρέσουν οι Metallica, μπορείτε να απολαύσετε το «Deliverance Rides», με τον Funk Turkey να ακούγεται «επικίνδυνα» ίδιος με τον papa Hetfield.

Η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή με τον YouTuber πλέον να δέχεται μηνύματα για «παραγγελίες». Το σίγουρο είναι πως πλέον έχει αρκετή δουλειά…

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.