Οι ακροατές του Radio X ψήφισαν το «Live Forever» των Oasis ως το καλύτερο Βρετανικό τραγούδι όλων των εποχών

R NEWS TEAM
Posted on Απρίλιος 03, 2018, 7:00 πμ
31 secs

Η αγάπη των Βρετανών για τους Oasis δεν δείχνει να ξεθωριάζει όσα χρόνια και αν περάσουν, κάτι που φάνηκε σε νέα ψηφοφορία που διεξήγαγε το Radio X.

Στο poll οι ακροατές του ραδιοφώνου κλήθηκαν να ψηφίσουν το καλύτερο Βρετανικό τραγούδι όλων των εποχών, με το «Live Forever» να κερδίσει τις προτιμήσεις των rock fans.

Στην ίδια ψηφοφορία το 2017, το θρυλικό «Bohemian Rhapsody» των Queen βρέθηκε στην πρώτη θέση, φέτος όμως εκθρονίστηκε από το τρίτο single του πρώτου album των Oasis, «Definitely Maybe» του 1994.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό τραγούδι των Oasis που βρέθηκε στην συγκεκριμένη λίστα, με τα «Don’t Look Back In Anger» (3η θέση), «Wonderwall» (6η), «Slide Away» (7η) και «Champagne Supernova» (9η), να βρίσκονται επίσης μέσα στο Top10!

Για την επιτυχία αυτή, ο Noel Gallagher είπε: «Πάντοτε σκοπεύω ψηλότερα από αυτό που φαντάζει εφικτό. Αρκετοί θέλουν να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους, αλλά εγώ προσπαθώ να ξεπεράσω μόνο τον εαυτό μου, κάτι που πλέον φαντάζει αδύνατο».

Ο διευθυντής του Radio X Matt Deverson τόνισε από την μεριά του: «Φέτος βλέπουμε τους Oasis να κερδίζουν την πρώτη θέση στο Top 100. Το «Live Forever» του 1994 σήμανε την αρχή μιας σπουδαίας εποχής για την Βρετανική μουσική. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι και έναν ύμνο για τη σκηνή του Manchester».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Top20, στο οποίο φιγουράρουν εκτός των Oasis και των Queen, οι Verve, οι Smiths, οι Arctic Monkeys, οι Led Zeppelin και ο David Bowie.

01. Oasis – Live Forever
02. Queen – Bohemian Rhapsody
03. Oasis – Don’t Look Back in Anger
04. The Stone Roses – I Am the Resurrection
05. The Verve – Bitter Sweet Symphony
06. Oasis – Wonderwall
07. Oasis – Slide Away
08. The Smiths – There is a Light That Never Goes Out
09. Oasis – Champagne Supernova
10. Arctic Monkeys – I Bet You Look Good on the Dancefloor
11. The Stone Roses – I Wanna Be Adored
12. David Bowie – Heroes
13. Arctic Monkeys – A Certain Romance
14. David Bowie – Life On Mars?
15. Led Zeppelin – Stairway To Heaven
16. Pulp – Common People
17. Pink Floyd – Wish You Were Here
18. The Rolling Stones – Gimme Shelter
19. The Stone Roses – She Bangs The Drums
20. The Courteeners – Not Nineteen Forever

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST