ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Οι fans θέλουν περισσότερα έσοδα για τους μουσικούς από τις υπηρεσίες streaming

Περισσότεροι από τους μισούς θα πλήρωναν μεγαλύτερη συνδρομή. Μεγαλύτερες συνδρομές προτίθενται να πληρώσουν οι fans στις μουσικές πλατφόρμες, προκειμένου να στηριχτούν περισσότερο οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Σημαντικά τα ευρήματα νέας έρευνας. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε η YouGov για λογαριασμό της καμπάνιας #BrokenRecord, το 77% των fans…

Περισσότεροι από τους μισούς θα πλήρωναν μεγαλύτερη συνδρομή.

Μεγαλύτερες συνδρομές προτίθενται να πληρώσουν οι fans στις μουσικές πλατφόρμες, προκειμένου να στηριχτούν περισσότερο οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Σημαντικά τα ευρήματα νέας έρευνας.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε η YouGov για λογαριασμό της καμπάνιας #BrokenRecord, το 77% των fans δηλώνουν πως οι υπηρεσίες streaming και οι μουσικές πλατφόρμες δεν πληρώνουν αρκετά τους αγαπημένους τους μουσικούς.

Παρόλο που το 69% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να πληρώσει μεγαλύτερη συνδρομή για την υπηρεσία που χρησιμοποιεί, σχεδόν το 50% δηλώνει πρόθυμο να το πράξει, εάν τα χρήματα του πήγαιναν απευθείας στις τσέπες των καλλιτεχνών.

Η καμπάνια τρέχει από τον μουσικό Tom Gray, ο οποίος έχει στο πλευρό του συνδικαλιστικές οργανώσεις μουσικών που σκοπό έχουν να αναδείξουν τα προβλήματα του κλάδου.

«Οι στατιστικές δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι χρήστες των υπηρεσιών streaming επιθυμούν τα χρήματα τους να μοιράζονται πιο δίκαια στους καλλιτέχνες, τους συνθέτες/στιχουργούς και τους μουσικούς» λέει ο Gray.

Και προσθέτει: «Δυστυχώς, το σύστημα στις υπηρεσίες streaming είναι ανήθικο και θα πρέπει σύντομα να δοθεί μια λύση, είτε μέσα από τον ίδιο τον κλάδο είτε ακόμα και από την Κυβέρνηση».

Η έρευνα παρουσιάζει αρκετά ενδιαφέροντα ακόμα στοιχεία. Το 81% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι ακόμα και οι session μουσικοί θα πρέπει να παίρνουν ένα ποσοστό από τα έσοδα του streaming, ενώ ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό (83%) όσων θεωρούν ότι οι δισκογραφικές εταιρίες πληρώνονται περισσότερο από όσο πρέπει. Τέλος, το 68% των ερωτηθέντων βρίσκει τις τιμές των τιμών στις διάφορες μουσικές πλατφόρμες μεγάλο.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μόνο μήνες από τις δηλώσεις του CEO του Spotify, Daniel Ek, ο οποίος υποστήριξε ότι θα ήθελε περισσότερη νέα μουσική από τους μουσικούς και τα συγκροτήματα προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα τους.

Ο Ek θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν ένας καλλιτέχνης να κυκλοφορεί μουσική «κάθε 3-4 χρόνια» και «ζητάει» ακόμα περισσότερη νέα μουσική: «Σε ολόκληρη την ιστορία του Spotify δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει έστω και ένας καλλιτέχνης που να βγήκε δημόσια για να ευχαριστήσει την πλατφόρμα για τα έσοδα που έχει. Σε ιδιωτικές συζητήσεις μας, έχει συμβεί πολλές φορές, αλλά δημόσια ποτέ. Τα στοιχεία μας πάντως δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι μουσικοί και καλλιτέχνες αυξάνουν αρκετά το εισόδημα από το streaming».

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top