ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Οι Ghost στέλνουν στα δικαστήρια Βρετανική ποτοποιία για μια Βότκα

Ghost εναντίον Ghost Drinks Ltd. και στο βάθος το Ghost Juniper Gin. Τις αίθουσες των δικαστηρίων φαίνεται πως πεθύμησε ο Tobias Forge των Ghost αφού πρόσφατα διαβάσαμε πως οι Σουηδοί αποφάσισαν να ξαναβρεθούν στα δικαστήρια, αυτή τη φορά έχοντας απέναντι τους τη Βρετανική εταιρία παρασκευής Βότκας, η οποία συμπτωματικά φέρει…

Ghost εναντίον Ghost Drinks Ltd. και στο βάθος το Ghost Juniper Gin.

Τις αίθουσες των δικαστηρίων φαίνεται πως πεθύμησε ο Tobias Forge των Ghost αφού πρόσφατα διαβάσαμε πως οι Σουηδοί αποφάσισαν να ξαναβρεθούν στα δικαστήρια, αυτή τη φορά έχοντας απέναντι τους τη Βρετανική εταιρία παρασκευής Βότκας, η οποία συμπτωματικά φέρει το ίδιο όνομα. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του Facebook ο διευθυντής πωλήσεων της βρετανικής ποτοποιίας, Ry Leon, ο οποίος ανέφερε πως οι Ghost έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της Ghost Drinks Ltd, απλά και μόνο επειδή φτιάχνουν βότκα.

Η βότκα Ghost κυκλοφορεί στις αγορές ήδη από το 2015, και ο εκπρόσωπος της δηλώνει πως τότε δεν είχαν καν ακούσει ότι υπάρχει συνονόματη μπάντα , πόσο μάλλον να ξέρουν και τον frontman τους. Αντιθέτως σύμφωνα με τα όσα λέει ο Ry Leon, οι Ghost, και πιο συγκεκριμένα ο Tobias Forge, ήξεραν για τη Ghost Vodka, και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν και να διεκδικήσουν όσα το δυνατόν περισσότερα χρήματα, για να καλύψει ο Forge τη χασούρα μετά τη δικαστική διαμάχη που είχε ο ίδιος με μέλη της μπάντας. Ο Leon δε μάσησε τα λόγια του, αναφέροντας πως όταν η αγωγή αυτή έρχεται σε μια εποχή που ο κόσμος περνάει δύσκολα, μόνο αστείο μπορεί να είναι, και για να ανάψει περισσότερο τα αίματα, όλα αυτά τα γράφει κάτω από μια επεξεργασμένη φωτογραφία της μπάντας από την απονομή των Gramy, όπου αντί για το βραβείο ο Tobias Forge κρατάει ένα μπουκάλι της δικής τους Βότκας.

Η Ghost Drinks Ltd, μετά το meme με τους Ghost να κρατάνε το μπουκάλι τους, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε «πάτησε» πάνω στους Σουηδούς για να προωθήσει το προϊόν της, μιας και το ροκ κοινό δεν αποτελούσε ποτέ αποκλειστικό target group της. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι οι Ghost αποφάσισαν να τους μηνύσουν τώρα που δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να παρευρεθούν στη δίκη, επειδή φοβούνται τον ανταγωνισμό, μιας και η μπάντα από τη Σουηδία τελευταία έχει λανσάρει στην αγορά ένα τζιν με την ονομασία Ghost Juniper Gin. Τον ισχυρισμό αυτό έρχεται να καταρρίψει η δικηγόρος του συγκροτήματος, η οποία ξεκαθαρίζει πως το θέμα δεν είναι αν θα κερδίσει η βότκα ή το τζιν, αλλά ότι η υπόθεση είναι ξεκάθαρα μια περίπτωση καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων, αφού το copyright του ονόματος Ghost για την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει στη μπάντα.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί από Σουηδικό δικαστήριο τον Ιούνιο, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top