Οι Greta Van Fleet απαντούν στις κατηγορίες περί κόπιας των Led Zeppelin

R NEWS TEAM
Posted on Ιούλιος 03, 2018, 7:00 πμ
12 secs

Την απάντησή τους σε όσους τους κατηγορούν πως αντιγράφουν τον ήχο των Led Zeppelin, έδωσαν οι Αμερικανοί rockers Greta Van Fleet.

Το συγκρότημα από το Michigan έκανε αίσθηση το 2017, με την κυκλοφορία του πρώτου του EP «Black Smoke Rising», και λίγο αργότερα και με αυτήν του «From The Fires». Ο κλασικός rock ήχος και οι ενορχηστρώσεις τους έχουν κάνει αρκετό κόσμο να μιλάει για μια νέα εκδοχή των Led Zeppelin, με τους πολέμιους να κάνουν λόγο για μια «κόπια» των θρυλικών rockers.

Η μπάντα όλο το προηγούμενο διάστημα απέφευγε να πάρει θέση, με τον κιθαρίστα Jake Kiszka να σπάει την σιωπή του και να αναφέρεται στις συγκρίσεις που γίνονται, δίνοντας την δική του απάντηση.

Μιλώντας στο FaceCulture, ο νεαρός κιθαρίστας τόνισε: «Είναι κάτι που απασχολεί πλέον και εμάς, καθώς δεν είχαμε ποτέ φανταστεί τις ομοιότητες που έχουμε στον ήχο μας».

Ο Kiszka πρόσθεσε: «Προφανώς είναι πολύ σπουδαίο να σε συγκρίνουν με μια από τις μεγαλύτερες μπάντες όλων των εποχών, όμως και για μας είναι κάτι πολύ παράξενο, καθώς τίποτα δεν συμβαίνει επίτηδες».

Ο κιθαρίστας των Αμερικανών rockers ολοκλήρωσε την απάντησή του λέγοντας: «Οι Led Zeppelin προφανώς και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην μουσική μας, όμως γενικότερα μιλώντας, δεν έχουν επηρεάσει τον τρόπο που συνθέτουμε τα τραγούδια μας».

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST