ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Οι Guns N Roses κατηγορούν οπαδό που διέρρευσε online σχεδόν 100 ακυκλοφόρητα τραγούδια τους!

Τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν την περίοδο 2000-2001. Οι Guns N Roses έστειλαν εξώδικο σε οπαδό, κατηγορώντας τον πως έχει διαρρεύσει παράνομα στο διαδίκτυο σχεδόν 100 ακυκλοφόρητα τραγούδια τους. Η υπόθεση εμπλέκει και πρώην στέλεχος δισκογραφικής εταιρίας. Το συγκρότημα και η Universal Records κατηγορούν τον Rick Dunsford, οπαδό του συγκροτήματος, πως έχει…

Τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν την περίοδο 2000-2001.

Οι Guns N Roses έστειλαν εξώδικο σε οπαδό, κατηγορώντας τον πως έχει διαρρεύσει παράνομα στο διαδίκτυο σχεδόν 100 ακυκλοφόρητα τραγούδια τους. Η υπόθεση εμπλέκει και πρώην στέλεχος δισκογραφικής εταιρίας.

Το συγκρότημα και η Universal Records κατηγορούν τον Rick Dunsford, οπαδό του συγκροτήματος, πως έχει ανεβάσει παράνομα στο διαδίκτυο 97 τραγούδια της μπάντας τα οποία ηχογραφήθηκαν το 2000 και 2001 και μέχρι σήμερα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η υπόθεση εμπλέκει και τον Tom Zutaut, πρώην στέλεχος της δισκογραφικής εταιρίας A&R, ο οποίος φαίνεται πως πούλησε στον Dunsford το υλικό σε δημοπρασία, της οποίας η νόμιμη διαδικασία αμφισβητείται από το management του συγκροτήματος.

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό πως σε αυτή την υπόθεση εμπλέκεται πρώην στέλεχος δισκογραφικής, ο οποίος παλιότερα βρισκόταν κοντά στην μπάντα» σχολίασε το management των Αμερικανών hard rockers.

Και συνέχισε: «Αρχικά συμφωνήσαμε να επιστραφεί το ακυκλοφόρητο υλικό και να αποζημιώσουμε τον Dunsford με $15,000, όσο και το ποσό που έδωσε για να αποκτήσει αυτά τα τραγούδια. Δυστυχώς, έναν μήνα μετά είδαμε πως τα κομμάτια αυτά είχαν ανέβει online».

Αξίζει να τονιστεί ότι ο ίδιος ο Dunsford αρνείται πως έχει ανεβάσει αυτός τα κομμάτια στο διαδίκτυο. Υποστηρίζει μάλιστα πως αγόρασε το υλικό από τον Zutaut νόμιμα, ενώ δηλώνει μεγάλος οπαδός του συγκροτήματος, έχοντας ονομάσει μάλιστα τον γιό του Axl.

Η συνέχεια έχει πάρει την δικαστική οδό εκτός και αν οι δύο πλευρές συμβιβαστούν, κάτι που συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι Guns N Roses έχουν απαγορεύσει στον Rick Dunsford την είσοδο σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Μέλη των Guns N Roses έχουν κατά καιρούς τονίσει πως το συγκρότημα έχει αρκετό ακυκλοφόρητο υλικό καθώς και ιδέες για νέα τραγούδια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή σε ένα νέο album.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top