Οι Iron Maiden «απαντούν» στην αγωγή του Dennis Willcock

R NEWS TEAM
Posted on Αύγουστος 06, 2018, 10:57 πμ
32 secs

Τον Ιούνιο σας είχαμε ενημερώσει για την μήνυση και την αγωγή που κατέθεσε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden Dennis Wilcock στο συγκρότημα, ζητώντας δικαιώματα για στίχους κομματιών που -όπως υποστήριζε ο ίδιος- είχε γράψει.

Σύμφωνα με το τότε δημοσίευμα της εφημερίδας Sun, ο πρώην frontman των Άγγλων heavy metal θρύλων υποστήριζε ότι έχει γράψει τους στίχους των τραγουδιών «Prowler», «Charlotte The Harlot», «Phantom Of The Opera», «Iron Maiden» και «Prodigal Sun», τα οποία υπάρχουν στα δύο πρώτα albums των Iron Maiden.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πίσω από την αγωγή του Willcock βρίσκεται ο πρώην manager Barry McKay, ο οποίος έστειλε στα δικαστήρια τους Steve Harris και Dave Murray για το κομμάτι «Hallowed By Thy Name», ζήτημα το οποίο λύθηκε πρόσφατα και έτσι είχαμε, επιτέλους, την ευκαιρία να το ακούσουμε και στην χώρα μας στην τελευταία επίσκεψη των Iron Maiden. Για το τι είχε συμβεί τότε, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ.

Οι Iron Maiden απάντησαν στην νέα αγωγή του Wilcock τονίζοντας πως στιχουργός του «Charlotte The Harlot» όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα ντοκουμέντα είναι ο Steve Harris, ενώ συνθέτης ο Dave Murray.

Το συγκρότημα παραδέχεται πως ο Wilcock άλλαξε τρείς λέξεις στο «Prowler» και άλλες δύο στο «Charlotte The Harlot», όμως «πρόκειται για κάτι που ούτε ο ίδιος ο Wilcock θυμάται μετά από 40 και πλέον χρόνια».

Η ανακοίνωση των Iron Maiden συνεχίζει: «Ο κύριος Wilcock συχνά μπέρδευε τους στίχους στις ζωντανές μας εμφανίσεις όταν ήταν μέλος της μπάντας. Συχνά μάλιστα διάβαζε τους στίχους καθώς δεν μπορούσε να τους απομνημονεύσει. Θεωρούμε πως είναι αδύνατον να θυμάται τις αλλαγές που έκανε σε μερικές λέξεις πριν από 40 χρόνια».

Η πλευρά του Wilcock πάντως επιμένει και όπως δήλωσε «ανυπομονεί να τα πει με το συγκρότημα στα δικαστήρια».

Ο Dennis Willcock ήταν μέλος των Iron Maiden από το 1976 ως το 1978. Πρόκειται για τον δεύτερο κατά σειρά τραγουδιστή της μπάντας, μετά τον Paul Day.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST