ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Metallica έχουν συνθέσει «άπειρο» υλικό για το επόμενο album τους

Μπαράζ δηλώσεων από James Hetfield και Kirk Hammett. Ήταν αναμενόμενο ότι η καραντίνα και η αποχή από τις συναυλιακές υποχρεώσεις θα έδινε την δυνατότητα σε καλλιτέχνες και συγκροτήματα να αφοσιωθούν στην σύνθεση νέας μουσικής. Οι Metallica δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση, με τους James Hetfield και Kirk Hammett να…

Μπαράζ δηλώσεων από James Hetfield και Kirk Hammett.

Ήταν αναμενόμενο ότι η καραντίνα και η αποχή από τις συναυλιακές υποχρεώσεις θα έδινε την δυνατότητα σε καλλιτέχνες και συγκροτήματα να αφοσιωθούν στην σύνθεση νέας μουσικής. Οι Metallica δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση, με τους James Hetfield και Kirk Hammett να δηλώνουν ότι έχουν γράψει «άπειρο» υλικό το τελευταίο διάστημα.

Ο James Hetfield, κατά την διάρκεια παρουσίας του σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο SiriusXM, αναφέρθηκε αρχικά στο χτύπημα που έχει δεχθεί η μουσική βιομηχανία στο σύνολό της, τονίζοντας πως σε προσωπικό επίπεδο βρήκε την ευκαιρία να ασχοληθεί με πράγματα που τον ενδιαφέρουν όπως τα extreme sports, το κυνήγι και οι δραστηριότητες στο βουνό.

Σε μουσικό επίπεδο, ο Hetfield είπε πως η καραντίνα του έδωσε την ευκαιρία να γράψει αρκετή νέα μουσική για το επόμενο studio album των Metallica που θα διαδεχθεί το «Hardwired… To Self-Destruct» του 2016: «Είμαστε συγκρότημα που περνάει πολύ καιρό στον δρόμο. Από την στιγμή που αυτό δεν ήταν επιλογή, μπορούσαμε μόνο να συνθέτουμε. Είχα ιδέες και έγραψα αρκετά τραγούδια αυτό το διάστημα. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω, το αγαπάω και δεν μου βγήκε με το ζόρι».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Hammett, ο οποίος έκανε λόγο για περισσότερες από 600 ιδέες για το επόμενο album των metal γιγάντων: «Είχα την δυνατότητα να δουλέψω πάνω σε όλες τις ιδέες και τα riffs των τελευταίων 3-4 χρόνων. Πλέον όλο αυτό το υλικό βρίσκεται αποθηκευμένο και πρέπει να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε».

Ο Hammett ωστόσο τόνισε την ανάγκη του να βρεθεί και πάλι η μπάντα στον ίδιο χώρο προκειμένου να συζητήσει τις ιδέες της: «Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε από απόσταση, αλλά το συναίσθημα του να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο είναι αξεπέραστο. Η μαγεία του να αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και να ζούμε τις στιγμές δεν μπορεί να συγκριθεί».

Οι Metallica κυκλοφόρησαν την εβδομάδα που πέρασε το «S&M2».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TOP STORIES

Go to Top