ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Οι Metallica με το «S&M2» ξεπέρασαν την Katy Perry και έσπασαν ακόμα ένα ρεκόρ

Οι metal θρύλοι κατέκτησαν με το «S&M2» ακόμα μια κορυφή. Ένα χρόνο πριν οι Metallica ηχογραφούσαν μαζί με τη συμφωνική ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο, το «S&M2» διάδοχο του τρομερού «S&M». Πριν λίγες μέρες το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, κυκλοφόρησε στην αγορά, και το ανακοίνωσε ότι η φρέσκια ζωντανή ηχογράφηση των…

Οι metal θρύλοι κατέκτησαν με το «S&M2» ακόμα μια κορυφή.

Ένα χρόνο πριν οι Metallica ηχογραφούσαν μαζί με τη συμφωνική ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο, το «S&M2» διάδοχο του τρομερού «S&M». Πριν λίγες μέρες το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, κυκλοφόρησε στην αγορά, και το ανακοίνωσε ότι η φρέσκια ζωντανή ηχογράφηση των heavy metal θρύλων έφτασε στην θέση No.4 των charts με 56,000 αντίτυπα.

Το Billboard Chart χρησιμοποιεί σύνθετους αλγόριθμους μετρήσεων για να καταλήξει στην εβδομαδιαία κατάταξη. Καθώς τα κανάλια διανομής μιας νέας μουσικής ποικίλουν, οι παράγοντες που καθορίζουν τον πιο δημοφιλή έχουν αλλάξει κατά πολύ από τότε που μετρούσαν μόνο τα φυσικά αντίτυπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον στο παιχνίδι των μετρήσεων έχει μπει και το streaming, αλλά και οι online και on demand θεάσεις videos.

Ειδικότερα μια μονάδα μέτρησης αντιστοιχεί στην πώληση ενός φυσικού αντίτυπου ή 10 μεμονωμένων κομματιών που πωλούνται μέσα από ένα album. Επίσης μία μονάδα ισοδυναμεί με την πώληση 3,750 streams που πωλούνται μέσω των διαφημίσεων ή 1,250 streams που γίνονται στις διάφορες συνδρομητικές ή on demand πλατφόρμες.

Βάζοντας τα όλα κάτω, και χωρίς πολλές γνώσεις μαθηματικών, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι οι Metallica για ακόμη μία φορά σκόραραν πολύ ψηλά.

Το «S&M2» επίσης φιγουράρει στο νούμερο 1 του Top 10 με τα καλύτερα Hard Rock Albums για την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά και στο νούμερο 1 της κατηγορίας Classical Albums, στο οποίο οι Metallica κατακτούν την κορυφή για πρώτη φορά από τότε που υπάρχει αυτή η κατηγορία στο Billboard.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτο rock group με No.1 κομμάτι σε 4 διαφορετικές δεκαετίες

Έχοντας σκαρφαλώσει στην κορυφή τριών charts, το «S&M2» χαρίζει ακόμη μία πρωτιά στη μπάντα από το Σαν Φρανσίσκο. Οι Metallica γίνονται έτσι το πρώτο συγκρότημα το οποίο έχει ανέβει στο Top10 του Billboard200 τουλάχιστον μία φορά σε κάθε μία από τις τελευταίες 5 δεκαετίες. Πιο συγκεκριμένα είχαν μπει στην δεκάδα μία φορά στα 80s με το «… And Justice For All» (No.6 το 1988), πέντε φορές στα 90s με τα «Black Album» (No.1 το 1991), «Load» (No.1 to 1996), με το «Reload» (No.1 το 1997), με το «Garage Inc.» (No.2 to 1998) και με το «S&M» (No.2 το 1999).

Στα 00s οι Metallica μπήκαν στο Top10 με το «St. Anger» (2003) και το «Death Magnetic» (2008) ενώ την προηγούμενη δεκαετία πέτυχαν κάτι αντίστοιχο με τα «Metallica: Through The Never» (2009) και «Hardwired… To Self-Destruct» (2010).

Οι άλλοι δύο που έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο στην ιστορία του Billboard 200 ήταν ο Ozzy Osbourne και ο James Taylor.

Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Billboard, το single του «S&M2», «All Within My Hands» στογγυλοκάθεται στην κορυφή του Mainstream Rock Songs για δεύτερη εβδομάδα και σκαρφαλώνει από το Νο.5 στο Νο.4 στη λίστα με τα Hot Hard Rock κομμάτια.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top