ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Soundgarden σήκωσαν το γάντι στη διαμάχη με την Vicky Cornell

Στο επίκεντρο τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του συγκροτήματος. Η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην Vicky Cornell και τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden πέρασε στο επόμενο επίπεδο. Το συγκρότημα απάντησε στην αγωγή της χήρας του Chris Cornell, με αφορμή το ακυκλοφόρητο υλικό που θέλει η μπάντα να φέρει στο φως της δημοσιότητας.…

Στο επίκεντρο τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του συγκροτήματος.

Η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην Vicky Cornell και τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden πέρασε στο επόμενο επίπεδο. Το συγκρότημα απάντησε στην αγωγή της χήρας του Chris Cornell, με αφορμή το ακυκλοφόρητο υλικό που θέλει η μπάντα να φέρει στο φως της δημοσιότητας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Vicky Cornell στην μήνυση της έκανε λόγο για «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» από πνευματικά δικαιώματα που θα πρέπει να αποδοθούν σε αυτήν και τα παιδιά της. Ο λόγος γίνεται για το ακυκλοφόρητο υλικό που σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά το συγκρότημα κάποια στιγμή στο μέλλον. Η Vicky Cornell μίλησε για «αθέμιτες πρακτικές», πίεση και εκφοβισμό από πλευράς των μελών του συγκροτήματος. Η αγωγή της Cornell καταλήγει πως σε κάθε περίπτωση αναμένεται να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόπειρα κυκλοφορίας νέας μουσικής από τους Soundgarden.

O Chris Cornell και η Ελληνικής καταγωγής σύζυγος του, Vicky

Η απάντηση από την απέναντι πλευρά δεν άργησε να έρθει, με τους Kim Thayil, Matt Cameron και Ben Shepherd να απαντούν δικαστικά. Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, οι Soundgarden κάνουν λόγο για «ανυπόστατες κατηγορίες» από πλευράς Vicky Cornell. Τονίζεται επίσης ότι η Vicky δεν είναι κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων κανενός τραγουδιού του συγκροτήματος και πως «το υλικό αυτό ενδέχεται να προοριστεί για ένα νέο album».

Οι Soundgarden υποστηρίζουν πως η Vicky παράνομα έχει στην κατοχή της ανέκδοτες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος, αρνούμενη να τις παραδώσει στα υπόλοιπα μέλη του group.

Ο Marty Singer, δικηγόρος της Vicky Cornell αλλά και του ιδρύματος που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Chris Cornell, είπε μεταξύ άλλων: «Το ζήτημα αυτών των τραγουδιών δεν είναι το ποιος τα έχει ηχογραφήσει αλλά ποιος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης. Πρόκειται για συνθέσεις που ανήκουν αποκλειστικά στον Chris».

Το σήριαλ φαίνεται πως έχει ακόμα πολλά επεισόδια και πλέον αναμένουμε το εάν τελικά οι fans θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν στο μέλλον τα ακυκλοφόρητα τραγούδια της αγαπημένης τους μπάντας.

Latest from TOP STORIES

Go to Top